Křepelka na víně
- Celková doba 16 min
- 10 min
Příprava - 6 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
6 Křepelky, 160-170 g
300 g Bílé nebo černé hrozny, umyté
1.5 Cibule, oloupaná a jemně nakrájená
90 ml Kuřecí vývar
600 g Pastinák, oloupaný a nakrájený na 1 cm silné „hranolky“
3 pl. Olivový olej
200 ml Vin jaune
300 g Slanina, na kostičky
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
6 Křepelky, 160-170 g 300g Bílé nebo černé hrozny, umyté 1.5 Cibule, oloupaná a jemně nakrájená 90ml Kuřecí vývar 600g Pastinák, oloupaný a nakrájený na 1 cm silné „hranolky“ 3pl. Olivový olej 200ml Vin jaune 300g Slanina, na kostičky Sůl a pepř
Fáze 2 /7
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
1.5 Cibule, oloupaná a jemně nakrájená
Fáze 3 /7
Křepelku osolte a opepřete. Nalijte olej do hrnce.
6 Křepelky, 160-170 g 3pl. Olivový olej Sůl a pepř
Fáze 4 /7
Smažte 1 minutu z každé strany. Vyjměte křepelku z hrnce. Do hrnce vložte slaninu a cibuli. Po 2 minutách slijte tuk.
1.5 Cibule, oloupaná a jemně nakrájená 300g Slanina, na kostičky
Fáze 5 /7
Deglazujte vínem. Přidejte kuřecí vývar, pastinák, hrozny a křepelku. Dochuťte solí a pepřem.
6 Křepelky, 160-170 g 300g Bílé nebo černé hrozny, umyté 90ml Kuřecí vývar 600g Pastinák, oloupaný a nakrájený na 1 cm silné „hranolky“ 200ml Vin jaune Sůl a pepř
Fáze 6 /7
Tlakové vaření.
Fáze 7 /7
Postupně omáčku zredukujte, abychom vynikla chuť. Podávejte.