Italské masopustní koblihy se sultánkami
- Celková doba 1 hod. 26 min
- 20 min
Příprava - 6 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (17)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801D15 Nerezová/Černá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
1 sáček Sušené droždí
1 pl. Krupicový cukr
2 pl. Teplá voda
2 Vejce
16 cl Mléko
75 g Krupicový cukr
30 g Rozpuštěné máslo
1 špet. Sůl
250 g Hladká mouka
70 g Rozinky
40 g Piniové oříšky
Příprava
Fáze 1 /9
Ohřejte vodu v mikrovlnné troubě na teplotu mezi 38 °C a 40 °C. Dávejte pozor, aby voda nebyla příliš horká, zničila by kvasinky a kvásek by nevzešel. Droždí dejte rehydratovat ve vodě a přidejte 1 lžičku cukru. Promíchejte metličkou. Nechejte 5 minut odstát. Droždí by mělo být rozpuštěno.
Fáze 2 /9
Ve velké nádobě rozklepněte vejce. Přidejte mléko, zbytek cukru, rozpuštěné máslo a sůl. Dobře promíchejte.
Fáze 3 /9
Přidejte směs droždí do směsi vajec a mléka. Postupně vmíchejte mouku, dokud nevznikne hladké těsto.
Fáze 4 /9
Přidejte rozinky a piniové oříšky. Těsto hněťte, dokud není hladké a pružné.
Fáze 5 /9
Těsto nechejte v zakryté nádobě na teplém místě odpočívat, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Fáze 6 /9
Plech vyložte pečicím papírem.
Fáze 7 /9
Pomocí cukrářského sáčku vytvarujte na podložku spotřebiče malé kuličky. Spusťte proces smažení.
Fáze 8 /9
Koblihy smažte dozlatova, v případě potřeby rozdělte těsto do několika dávek.
Fáze 9 /9
Vychutnejte si koblihy teplé přímo z trouby.