Polské masopustní koblihy (Pączki) - recept Easy Fry Max | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Polské masopustní koblihy (Pączki)

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 28 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    8 min
  • Chlazení
    1 hod.

Přísady

6 os.

  • 500 g Hladká mouka

  • 1 sáček Sušené droždí (přibližně 10 g)

  • 2 Vejce

  • 25 cl Teplé mléko

  • 90 g Cukr

  • 50 g Rozpuštěné máslo

  • 1 Citron (kůra)

  • Silný alkohol (volitelné)

  • 1 špet. Sůl

  • 200 g Jablečné pyré

  • Moučkový cukr

Příprava

Fáze 1 /11

Ohřejte mléko v mikrovlnné troubě na teplotu mezi 38 °C a 40 °C. Dávejte pozor, aby mléko nebylo příliš horké, zničilo by kvasinky a kvásek by nevzešel. Droždí dejte rehydratovat v mléku a přidejte 1 lžíci cukru. Metličkou promíchejte. Nechejte 10 minut odstát. Droždí musí být rozpuštěné.

  • 1sáček Sušené droždí (přibližně 10 g)
  • 25cl Teplé mléko
  • 90g Cukr

Fáze 2 /11

Ve velké nádobě smíchejte mouku a sůl. Uprostřed směsi udělejte důlek a přidejte vejce, zbývající cukr, rozpuštěné máslo, citronovou kůru, silný alkohol (pokud používáte) a směs droždí.

  • 500g Hladká mouka
  • 2 Vejce
  • 90g Cukr
  • 50g Rozpuštěné máslo
  • 1 Citron (kůra)
  • Silný alkohol (volitelné)
  • 1špet. Sůl

Fáze 3 /11

Postupně vařečkou vmíchejte zbývající teplé mléko, dokud se nezačne tvořit těsto, poté ručně nebo v kuchyňském robotu hněťte, dokud nebude hladké a pružné. Těsto by mělo zůstat lepivé.

  • 25cl Teplé mléko

Fáze 4 /11

Přikryjte těsto čistou utěrkou a nechejte na teplém místě kynout asi 1 až 2 hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Fáze 5 /11

Jakmile těsto vykyne, odvzdušněte jej krátkým prohnětením. Poté na lehce pomoučené pracovní ploše těsto rozválejte na tloušťku asi 1,5 cm.

Fáze 6 /11

Vykrajovátkem na cukroví nebo skleničkou vykrajujte kolečka. Na každé kolečko naneste lžíci jablečného pyré a zakryjte druhým kolečkem. Koblihy dobře uzavřete pomocí prstů.

  • 200g Jablečné pyré

Fáze 7 /11

Opatrně vložte koblihy do nádoby, dejte pozor, abyste je nepoložili na sebe, a ponechte mezi nimi dostatek prostoru, aby bylo zajištěno rovnoměrné smažení.

Fáze 8 /11

Spusťte proces smažení.

Fáze 9 /11

V polovině smažení koblihy obraťte.

Fáze 10 /11

Po usmažení koblihy vyjměte a nechejte mírně vychladnout na mřížce.

Fáze 11 /11

Teplé koblihy před podáváním posypte moučkovým cukrem.

  • Moučkový cukr

Podobné recepty

Tefal
Tefal
1 hod. 26 min

Italské masopustní koblihy se sultánkami

ratings.NaN

Polské masopustní koblihy (Pączki) - recept Easy Fry Max | Tefal
Italské masopustní koblihy se sultánkami