Sendviče se zeleninou a klobásou
- Celková doba 35 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
4 Italské klobásy
250 g Červená paprika nakrájená na kostičky
250 g Zelená paprika
1 Červená cibule
1 čl Tymián
1 pl. Olivový olej
4 čl Med
100 g Majonéza
1 pl. Celozrnná hořčice
1 pl. Grilovací omáčka
4 Rohlíky na hot dog
Sůl, pepř
Příslušenství
Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Omyjte papriku a vyjměte z ní jádřinec. Nakrájejte ji na proužky. Oloupejte cibuli a rozpulte ji. Do zapékací mísy dejte zeleninu, přidejte tymián, olivový olej, čtvrtinu medu, sůl a pepř a zamíchejte. Připravte si klobásy, zatlačte je do zeleniny a vršek uhlaďte.
Fáze 2 /5
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte červené nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 10 minut. Klobásy otočte a pečte dalších 5 minut.
Fáze 3 /5
Otevřete gril OptiGrill v poloze Kompletní pokrm. Boční termostat nastavte na polohu 4. Zeleninu a klobásy nechte dopéct v zapékací míse a na grilovací desce opékejte půlky pečiva rozkrojenou stranou dolů ještě 5 minut.
Fáze 4 /5
Majonézu smíchejte s hořčicí, grilovací omáčkou a třemi čtvrtinami medu.
Fáze 5 /5
Na opečené pečivo namažte trochu omáčky, přidejte zeleninu a klobásy a zbývající omáčku. Ihned podávejte.