Feta chléb smažený v pánvi
- Celková doba 1 hod. 52 min
- 15 min
Příprava - 7 min
Vaření - 1 hod. 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (8)
Přísady
4 os.
150 g Voda
1 sáček Droždí
0.5 čl Cukr
0.5 čl Sůl
250 g Pšeničná mouka
1 pl. Olivový olej
150 g Feta
1 pl. Oregano
Příslušenství
Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /6
V malé nádobě smíchejte teplou vodu, cukr a droždí. Ujistěte se, že voda není příliš horká, protože to může deaktivovat droždí.
Fáze 2 /6
Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Fáze 3 /6
Vykynuté těsto rozdělte na šest stejných dílů. Pracovní plochu lehce pomoučněte. Pomocí válečku jemně vyrovnejte každou porci, abyste vytvořili malý kulatý chléb. Na každé kolo dejte trochu rozdrobené fety a oregana. Každý chléb pevně uzavřete a znovu vyrovnejte válečkem.
Fáze 4 /6
Před zapnutím grilu OptiGrill vložte příslušenství pečícího plechu. Zavřete gril a zapněte jej. Automaticky se zvolí ruční program. Tlačítkem M vyberte nastavení Red a stiskněte OK. Po dokončení předehřívání otevřete gril a položte chleby na pečicí příslušenství. Chleby potřete olivovým olejem pomocí štětce na pečivo. Zavřete gril a opékejte 7 minut.
Fáze 5 /6
Po uplynutí doby vaření zkontrolujte, zda jsou chleby zlaté a upečené podle vašich představ. V závislosti na vašem zařízení může být nutné vařit chléb v dávkách, pokud není dostatek místa.
Fáze 6 /6
Vyjměte chleby z OptiGrillu a před podáváním je nechte vychladnout na mřížce.