Feta chléb smažený v pánvi
- Celková doba 1 hod. 57 min
- 15 min
Příprava - 12 min
Vaření - 1 hod. 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (13)
Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá EY855BE0 Easy Fry Mega horkovzdušná fritéza Tefal 7,5 l Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
150 g Voda
1 sáček Suché pekařské droždí
0.5 čl Moučkový cukr
0.5 čl Sůl
250 g Pšeničná mouka
1 pl. Olivový olej
150 g Řecký sýr feta
1 pl. Sušené oregáno
Příprava
Fáze 1 /8
V malé nádobě smíchejte teplou vodu, cukr a pekařské droždí. Ujistěte se, že voda není příliš horká, jinak může dojít k deaktivaci droždí.
Fáze 2 /8
Ve velké nádobě smíchejte mouku a sůl. Přidejte kvasnicovou směs a olivový olej. Hněťte, dokud není těsto hladké a pružné, asi 5 až 10 minut.
Fáze 3 /8
Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout 1 hodinu, nebo do zdvojnásobení objemu.
Fáze 4 /8
Těsto rozdělte na šest stejně velkých kusů.
Fáze 5 /8
Pracovní plochu lehce pomoučněte. Pomocí válečku těsto lehce rozválejte na malý kulatý chléb. Každé kolo posypte nadrobenou fetou a oreganem. Každý chléb pevně uzavřete a válečkem opět rozprostřete.
Fáze 6 /8
Chleby položte na talíř Easy Fry a mezi každým z nich ponechejte mezeru, aby se při pečení neslepily. Chleby potřete olejem. Začněte vařit.
Fáze 7 /8
V závislosti na vašem spotřebiči může být nutné péct chleby v dávkách, pokud není dostatek místa. Po 12 minutách zkontrolujte, zda jsou chleby propečené. Měly by být zlatohnědé.
Fáze 8 /8
Chleby vyjměte a před podáváním nechte vychladnout na mřížce.