Pita chléb s grilovanou klobásou a paprikami
- Celková doba 35 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
6 Italské klobásy
1 Červená paprika nakrájená na kostičky
1 Žlutá paprika
1 Červená cibule
1.5 pl. Olivový olej
0.5 čl Oregano
1 špet. Sušený česnek
Sůl, pepř
2 špet. Chilli vločky
6 Chleby pitta
3 pl. Hořčice
50 g Sýr feta
Příprava
Fáze 1 /8
Papriky omyjte, vyjměte z nich jádřince a nakrájejte je na proužky. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Ve velké míse smíchejte papriky, cibuli, česnek, oregano, sůl a pepř.
Fáze 2 /8
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Ujistěte se, že jste vložili desku do nádoby č.1. Nastavte program GRILL na 12 minut při teplotě 200 °C. Suroviny do nádoby ještě nedávejte. Přístroj automaticky zahájí předehřev. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program ZELENINA na 20 minut při teplotě 180 °C. Na desku v nádobě č. 2 dejte směs s paprikami.
Fáze 3 /8
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 4 /8
Až přístroj zapípá a na displeji zobrazí „Přidat“, je předehřev grilu dokončen. Na desku v nádobě č. 1 dejte klobásy a nádobu zavřete. Pečení se zahájí automaticky.
Fáze 5 /8
V polovině pečení klobásy otočte.
Fáze 6 /8
Zkontrolujte, zda jsou klobásy upečené. V případě potřeby prodlužte dobu pečení o pár minut.
Fáze 7 /8
Opečte pita chléb. Chléb rozdělte na poloviny a potřete hořčicí. Na chléb dejte směs s paprikami a posypte sýrem feta a drceným chilli.
Fáze 8 /8
Podávejte ihned s klobásami.