Plochý chléb z Romagny
Tefal
Recept od Tefal

Plochý chléb z Romagny

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

5/5 -

  • Celková doba 1 hod.
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    10 min

Přísady

6 os.

  • 25 g Jedlá soda

  • 600 g Chlebová mouka

  • 30 g Extra panenský olivový olej

  • 5 g Mořská sůl

  • 30 cl Voda

Příslušenství

  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /8

Do mísy stroje dejte mouku a sodu.

  • 25g Jedlá soda
  • 600g Chlebová mouka

Fáze 2 /8

Do samostatné misky odměřte vodu.

  • 30cl Voda

Fáze 3 /8

Přidejte olivový olej a sůl do směsi mouky a sody. Stiskněte tlačítko "Start" a během programu postupně přidávejte vodu.

  • 30g Extra panenský olivový olej
  • 5g Mořská sůl
  • Hnětací hák

Fáze 4 /8

Z těsta vytvarujte kouli, přikryjte ji čistou utěrkou a nechte 10 minut odpočívat při pokojové teplotě.

Fáze 5 /8

Těsto rozdělte na 4 části, vyválejte z něj 4 kuličky o průměru 23-25 cm, které rukou zplošťete.

Fáze 6 /8

Předehřejte nepřilnavou pánev na středně vysokou teplotu.

Fáze 7 /8

Opékejte 2 minuty, otočte spodkem vzhůru a pokračujte další 2 minuty.

Fáze 8 /8

Podávejte studené nebo teplé jako chléb nebo plněné mozzarellou, parmskou šunkou nebo grilovanou zeleninou.