Plochý chléb z Romagny
- Celková doba 1 hod.
- 30 min
Příprava - 20 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Přísady
6 os.
25 g Jedlá soda
600 g Chlebová mouka
30 g Extra panenský olivový olej
5 g Mořská sůl
30 cl Voda
Příslušenství
Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /8
Do mísy stroje dejte mouku a sodu.
Fáze 2 /8
Do samostatné misky odměřte vodu.
Fáze 3 /8
Přidejte olivový olej a sůl do směsi mouky a sody. Stiskněte tlačítko "Start" a během programu postupně přidávejte vodu.
Fáze 4 /8
Z těsta vytvarujte kouli, přikryjte ji čistou utěrkou a nechte 10 minut odpočívat při pokojové teplotě.
Fáze 5 /8
Těsto rozdělte na 4 části, vyválejte z něj 4 kuličky o průměru 23-25 cm, které rukou zplošťete.
Fáze 6 /8
Předehřejte nepřilnavou pánev na středně vysokou teplotu.
Fáze 7 /8
Opékejte 2 minuty, otočte spodkem vzhůru a pokračujte další 2 minuty.
Fáze 8 /8
Podávejte studené nebo teplé jako chléb nebo plněné mozzarellou, parmskou šunkou nebo grilovanou zeleninou.