Dušené medovo-sójové kuře s shiitake
- Celková doba 45 min
- 15 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
3 Nasekané stroužky česneku
4 pl. Tekutý med
4 pl. Sójová omáčka
3 pl. Rýžový ocet
3 pl. Sezamový olej
15 g Oloupaný zázvor nakrájený na poloviny
0.5 tyč. Citronová tráva nakrájená na velké kousky
1 čl Kukuřičná mouka (15 g)
2 Malá nasekaná jarní cibulka (cibulky)
480 g Vykostěná kuřecí stehna nakrájená na 2 cm kostky
250 g Houby shiitake nakrájené na kousky 2 cm kousky
Mletý pepř
Příslušenství
Parní koš
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /6
V míse smíchejte všechny ingredience a nechte je 10 minut marinovat.
Fáze 3 /6
Do mísy nalijte 250 ml vody.
Fáze 4 /6
Parní koš vyložte pečicím papírem. Umístěte jej do mísy a opatrně do něj vložte kuře a jeho marinádu.
Fáze 5 /6
Vařte v režimu steam boost.
Fáze 6 /6
Vyjměte kousky zázvoru a citronové trávy. Podávejte horké a ihned.