Dušené jehněčí s piniovými oříšky
- Celková doba 28 min
- 8 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
900 g Jehněčí kýta očištěná, nakrájená na 50 g kostky, poprášená moukou
1.5 Cibule
6 pl. Olivový olej
150 ml Bílé víno
420 g Kuskus
45 g Piniové oříšky
12 Čerstvé lístky máty, nasekané
Sůl a pepř
420 ml Voda
30 g Máslo
Příprava
Fáze 1 /10
Připravte si ingredience.
900g Jehněčí kýta očištěná, nakrájená na 50 g kostky, poprášená moukou 1.5 Cibule 6pl. Olivový olej 150ml Bílé víno 420g Kuskus 45g Piniové oříšky 12 Čerstvé lístky máty, nasekané Sůl a pepř 420ml Voda 30g Máslo
Fáze 2 /10
Nasekejte cibuli.
1.5 Cibule
Fáze 3 /10
Mátu nasekejte najemno.
12 Čerstvé lístky máty, nasekané
Fáze 4 /10
Do hrnce vlijte vodu, polovinu oleje a přidejte sůl. Přidejte kuskus a nechte nabobtnat.
Fáze 5 /10
Nakrájejte jehněčí na kostky o hmotnosti asi 50 g a obalte je v mouce.
6pl. Olivový olej Sůl a pepř 420ml Voda
Fáze 6 /10
Na oleji opečte maso ze všech stran. Osmažte cibuli a piniové oříšky.
420g Kuskus
Fáze 7 /10
Přidejte bílé víno, sůl a pepř. Nechte alkohol odpařit.
150ml Bílé víno Sůl a pepř
Fáze 8 /10
Tlakové vaření.
Fáze 9 /10
Do kuskusu přidejte máslo.
Fáze 10 /10
Podávejte s restovaným jehněčím masem a mátou.
12 Čerstvé lístky máty, nasekané 30g Máslo