Dušené jehněčí s piniovými oříšky - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Dušené jehněčí s piniovými oříšky

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 28 min
  • Příprava
    8 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 900 g Jehněčí kýta očištěná, nakrájená na 50 g kostky, poprášená moukou

  • 1.5 Cibule

  • 6 pl. Olivový olej

  • 150 ml Bílé víno

  • 420 g Kuskus

  • 45 g Piniové oříšky

  • 12 Čerstvé lístky máty, nasekané

  • Sůl a pepř

  • 420 ml Voda

  • 30 g Máslo

Příprava

Fáze 1 /10

Připravte si ingredience.

  • 900g Jehněčí kýta očištěná, nakrájená na 50 g kostky, poprášená moukou
  • 1.5 Cibule
  • 6pl. Olivový olej
  • 150ml Bílé víno
  • 420g Kuskus
  • 45g Piniové oříšky
  • 12 Čerstvé lístky máty, nasekané
  • Sůl a pepř
  • 420ml Voda
  • 30g Máslo

Fáze 2 /10

Nasekejte cibuli.

  • 1.5 Cibule

Fáze 3 /10

Mátu nasekejte najemno.

  • 12 Čerstvé lístky máty, nasekané

Fáze 4 /10

Do hrnce vlijte vodu, polovinu oleje a přidejte sůl. Přidejte kuskus a nechte nabobtnat.

Fáze 5 /10

Nakrájejte jehněčí na kostky o hmotnosti asi 50 g a obalte je v mouce.

  • 6pl. Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • 420ml Voda

Fáze 6 /10

Na oleji opečte maso ze všech stran. Osmažte cibuli a piniové oříšky.

  • 420g Kuskus

Fáze 7 /10

Přidejte bílé víno, sůl a pepř. Nechte alkohol odpařit.

  • 150ml Bílé víno
  • Sůl a pepř

Fáze 8 /10

Tlakové vaření.

Fáze 9 /10

Do kuskusu přidejte máslo.

Fáze 10 /10

Podávejte s restovaným jehněčím masem a mátou.

  • 12 Čerstvé lístky máty, nasekané
  • 30g Máslo