Dýňoví skořicoví šneci od fabry.sara
Tefal
Recept od Tefal

Dýňoví skořicoví šneci od fabry.sara

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 50 min
  • Příprava
    40 min
  • Vaření
    1 hod. 20 min
  • Chlazení
    1 hod. 50 min

Přísady

12 kusy

  • 4 hrn. Hladká mouka

  • Mléko

  • 2 lžíce Cukr krystal

  • 7 g Sušené droždí

  • 1 špet. Sůl

  • Dýňě

  • 0.5 hrn. Máslo

  • 1 ks Vejce

  • Máslo

  • 5 lžíce Cukr

  • 1.5 lžíce Skořice

Příslušenství

  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /8

Předehřejte si troubu na 180 °C.

Fáze 2 /8

Připravte si dýňové pyré - stačí dýni očistit, vydlabat a nakrájet na kostičky. Dejte na plech s pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Poté nechte vychladnout a rozmixujte ponorným mixérem. Pokud pyré nepůjde dobře rozmixovat, můžete přidat 40 ml vody.

  • hrn. Dýňě

Fáze 3 /8

Do mísy robota přidejte mouku, špetku soli a vytvořte rukou důlek. Do něho vlijte vlažné mléko, cukr a droždí. Smíchejte společně s troškou mouky z okrajů a vytvořte tak lepivé těstíčko. Přikryjte utěrkou a nechte alespoň 20 minut vzejít kvásek.

  • 4hrn. Hladká mouka
  • hrn. Mléko
  • 2lžíce Cukr krystal
  • 7g Sušené droždí
  • 1špet. Sůl

Fáze 4 /8

Mísu s moukou a kváskem vložte do robota a stiskněte "Start". Po 2 minutách přidejte rozpuštěné máslo, dýňové pyré, vejce a nechte těsto hníst.

  • 4hrn. Hladká mouka
  • hrn. Mléko
  • 2lžíce Cukr krystal
  • 7g Sušené droždí
  • 1špet. Sůl
  • hrn. Dýňě
  • 0.5hrn. Máslo
  • 1ks Vejce
  • Hnětací hák

Fáze 5 /8

Vypracované těsto zakryjte utěrkou a nechte minimálně hodinu kynout na teplém místě.

Fáze 6 /8

Vykynuté těsto vyválejte, potřete rozpuštěným máslem a posypte cukrem smíchaným se skořicí. Zamotejte, nakrájejte na šneky (tloušťka cca na 2 prsty) a dejte do máslem vymazaného pekáče. Nezapomeňte na rozestupy, šneci ještě nakynou.

  • Máslo
  • 5lžíce Cukr
  • 1.5lžíce Skořice

Fáze 7 /8

Šneky znovu přikryjte utěrkou a nechte kynout ještě 30 minut.

Fáze 8 /8

Pečte v rozehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.