Dýňoví skořicoví šneci od fabry.sara
- Celková doba 3 hod. 50 min
- 40 min
Příprava - 1 hod. 20 min
Vaření - 1 hod. 50 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
12 kusů
4 hrn. Hladká mouka
Mléko
2 lžíce Cukr krystal
7 g Sušené droždí
1 špet. Sůl
Dýňě
0.5 hrn. Máslo
1 ks Vejce
Máslo
5 lžíce Cukr
1.5 lžíce Skořice
Příslušenství
Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /8
Předehřejte si troubu na 180 °C.
Fáze 2 /8
Připravte si dýňové pyré - stačí dýni očistit, vydlabat a nakrájet na kostičky. Dejte na plech s pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Poté nechte vychladnout a rozmixujte ponorným mixérem. Pokud pyré nepůjde dobře rozmixovat, můžete přidat 40 ml vody.
Fáze 3 /8
Do mísy robota přidejte mouku, špetku soli a vytvořte rukou důlek. Do něho vlijte vlažné mléko, cukr a droždí. Smíchejte společně s troškou mouky z okrajů a vytvořte tak lepivé těstíčko. Přikryjte utěrkou a nechte alespoň 20 minut vzejít kvásek.
Fáze 4 /8
Mísu s moukou a kváskem vložte do robota a stiskněte "Start". Po 2 minutách přidejte rozpuštěné máslo, dýňové pyré, vejce a nechte těsto hníst.
Fáze 5 /8
Vypracované těsto zakryjte utěrkou a nechte minimálně hodinu kynout na teplém místě.
Fáze 6 /8
Vykynuté těsto vyválejte, potřete rozpuštěným máslem a posypte cukrem smíchaným se skořicí. Zamotejte, nakrájejte na šneky (tloušťka cca na 2 prsty) a dejte do máslem vymazaného pekáče. Nezapomeňte na rozestupy, šneci ještě nakynou.
Fáze 7 /8
Šneky znovu přikryjte utěrkou a nechte kynout ještě 30 minut.
Fáze 8 /8
Pečte v rozehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.