Dýňový cheesecake
- Celková doba 3 hod. 54 min
- 20 min
Příprava - 1 hod. 14 min
Vaření - 2 hod. 20 min
Chlazení
Přísady
8 os.
150 g Kakaová sušenka
50 g Studené máslo
500 g Dýně Hokkaido
400 g Krémový sýr
180 g Třtinový cukr
3 ks Vejce
2 lžíce Kukuřičný škrob
1.5 lžička Skořice
1.5 lžička Muškátový oříšek
1 špet. Šafrán
Zakysaná smetana
Mandlové plátky
Příslušenství
Šlehač
Příprava
Fáze 1 /12
Rozmixujte sušenky se studeným máslem nakrájeným na malé kostky na drobenku. Suroviny umixujte pomocí mixéru z příslušenství Mix&Drink box nebo pomocí tyčového mixéru.
Fáze 2 /12
Rozmixovanou směs nasypte do dortové formy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně umačkejte po celém dně a korpus vložte do lednice na cca 20 minut.
Fáze 3 /12
Dýni omyjte zbavte semen a nakrájejte na menší kostky.
Fáze 4 /12
Vařte ve vodě do úplného změknutí cca 15 min.
Fáze 5 /12
Dýni sceďte a umixujte na hladké pyré, které nechte zcela vychladnout.
Fáze 6 /12
Předehřejte troubu na 170 °C.
Fáze 7 /12
Do nádoby robota přidejte sýr a cukr a stiskněte „Start“.
Fáze 8 /12
Stiskněte „Start“ a postupně přidejte vejce, studené dýňové pyré, škrob a koření, aby se suroviny promíchaly.
Fáze 9 /12
Stiskněte „Start“ a nechte suroviny důkladně promíchat.
Fáze 10 /12
Jakmile jsou suroviny spojené, můžete přelít směs na sušenkový základ do formy. S naplněnou formou několikrát zlehka klepněte o kuchyňskou linku, aby mohly uniknout vzduchové bublinky z krému.
Fáze 11 /12
Formu zvenku obalte pevným alobalem, posaďte ji na dno hlubšího pekáče a kolem nalijte horkou vodu. Takto pečte v troubě předehřáté na 170°C cca 50 min.
Fáze 12 /12
Upečený cheesecake nechte vychladnout v pootevřené troubě cca na 2 hodiny, pak odstraňte alobal a dejte chladit ještě alespoň na pár hodin do lednice. Před podáváním dort ozdobte zakysanou smetanou a mandlemi.