Dýňový koláč na Díkůvzdání
- Celková doba 55 min
- 15 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
8 os.
1 Linecké těsto
3 Vejce
450 g Husté dýňové pyré
140 g Hnědý cukr
140 g Smetana na vaření
1 čl Skořice
1 čl Mletý zázvor
1 pl. Perníkové koření
Příprava
Fáze 1 /6
Těsto rozválejte do dortové formy o průměru 24 cm. Formu položte na mřížku.
Fáze 2 /6
V míse rozšlehejte vejce. V nádobě mixéru smíchejte dýňové pyré, hnědý cukr, smetanu, skořici, zázvor, koření a rozšlehaná vejce.
Fáze 3 /6
Dýňovou směs nalijte na koláčový základ. Zapékací mísu dejte do spodní polohy trouby.
Fáze 4 /6
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 180 °C a nastavte dobu pečení na 40 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 5 /6
Nechte vychladnout a uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny.
Fáze 6 /6
Podávejte se šlehačkou.