Boloňská omáčka šéfkuchaře
- Celková doba 1 hod.
- 15 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (7)
Přísady
6 os.
720 g Mleté hovězí maso
1.5 Cibule, oloupaná a najemno nakrájená
300 g Mrkev, na tenké plátky
900 g Krájená rajčata v rajčatové šťávě
100 ml Červené víno
150 g Slanina na kostičky
Sůl a pepř
3 pl. Rostlinný olej
3 strou. Česnek bez klíčku a nasekaný
90 g Řapíkatý celer, na tenké plátky
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /8
Nasekejte cibuli.
Fáze 3 /8
Odstraňte z česneku klíčky.
Fáze 4 /8
Do nádoby nalijte olivový olej.
Fáze 5 /8
Maso opečte. Přidejte kostičky slaniny, cibuli a mrkev.
Fáze 6 /8
Nalijte víno. Přidejte drcená rajčata, řapíkatý celer a česnek. Osolte a opepřete.
Fáze 7 /8
Doba vaření: 45 minut
Fáze 8 /8
Podávejte s těstovinami.