Italská rajčatová omáčka
- Celková doba 37 min
- 15 min
Příprava - 22 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
2 pl. Olivový olej
1 Cibule
3 strou. Česnek
2 pl. Rajčatový protlak
10 Rajčata
1 čl Italské koření
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /6
Zahřejte kastrol na středním ohni a počkejte, dokud se Thermo-signal zcela nezbarví do červena. Nalijte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a stroužky česneku. Snižte teplotu a vařte 2 minuty, dokud nezprůhlední.
Fáze 2 /6
Přidejte rajčatový protlak a drcená rajčata, poté promíchejte. Osolte a opepřete.
Fáze 3 /6
Přikryjte a nechte dusit 20 minut.
Fáze 4 /6
Jakmile je omáčka hotová, nalijte ji do mixéru a rozmixujte, dokud nebude hladká a lesklá.
Fáze 5 /6
Přidejte italské koření a dochuťte dle potřeby.
Fáze 6 /6
Podávejte tuto omáčku jako přílohu k těstovinám nebo ji použijte na přípravu boloňské omáčky.