Boloňská omáčka
- Celková doba 6 hod. 21 min
- 15 min
Příprava - 6 hod. 6 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1.5 kostka Mrkev
1.5 vět. Celer
1.5 Cibule
6 strou. Česnek
3 pl. Olivový olej
600 g Mleté hovězí maso
900 g Rajčatové pyré
9 cl Červené víno
9 cl Mléko
1.5 čl Sušené oregano
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /7
Nakrájejte cibuli.
Fáze 3 /7
Do mísy nalijte olej. Zeleninu restujte 2 minuty.
Fáze 4 /7
Přidejte maso a restujte po dobu 2 minut.
Fáze 5 /7
Přidejte všechny tekuté ingredience a vařte 2 minuty.
Fáze 6 /7
Vařte při nízké teplotě.
Fáze 7 /7
Přidejte oregano a podle chuti osolte a opepřete. Podávejte teplé.