Čokoládový dort Royal
- Celková doba 1 hod.
- 20 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
200 g Hořká čokoláda
250 g Hladká mouka
80 g Hořký kakaový prášek
250 g Cukr krystal
175 g Bílý jogurt
6 Vejce
300 g Máslo
16 g Prášek do pečiva
2 špet. Sůl
Šlehačka
Moučkový cukr
1 čl Mouka
10 g Máslo
Příslušenství
Flex metla Šlehač
Příprava
Fáze 1 /11
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Fáze 2 /11
V samostatné misce rozpusťte čokoládu v mikrovlnné troubě asi 2 minuty.
200g Hořká čokoláda
Fáze 3 /11
Do mísy stroje dejte máslo a cukr a stiskněte "Start". Měli byste získat napěněnou směs.
250g Cukr krystal 300g Máslo
Flex metla
Fáze 4 /11
Stiskněte "Start", rozbijte vejce a přidejte je jedno po druhém do směsi umístěné v míse stroje.
6 Vejce
Flex metla
Fáze 5 /11
K předchozí směsi umístěné v míse stroje přidejte bílý jogurt a stiskněte "Start".
175g Bílý jogurt
Flex metla
Fáze 6 /11
Stiskněte "Start" a za běhu programu přidejte horkou čokoládu do mísy stroje s těstem.
Flex metla
Fáze 7 /11
V samostatné míse prosejte mouku, prášek do pečiva, kakao a sůl.
250g Hladká mouka 80g Hořký kakaový prášek 16g Prášek do pečiva 2špet. Sůl
Fáze 8 /11
V míse stroje s těstem stiskněte "Start" a jemně vmíchejte obsah misky s moukou, dokud se úplně nevstřebá.
Šlehač
Fáze 9 /11
Dortovou formu vymažte tukem a vysypte moukou a nalijte do ní těsto.
Fáze 10 /11
Pečte 40 minut na 180 stupňů.
Fáze 11 /11
Dort nechte vychladnout a podávejte se šlehačkou a moučkovým cukrem.
Šlehačka Moučkový cukr