Čokoládový dort s ganache
- Celková doba 52 min
- 20 min
Příprava - 32 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (11)
Přísady
8 os.
2 Vejce
150 g Mléko
80 g Rostlinný olej
50 g Hořký kakaový prášek
120 g Moučkový cukr
210 g Mouka
6 g Prášek na pečení
4 g Prášek do pečiva
0.5 čl Sůl
15 cl Voda
230 g Smetana ke šlehání
250 g Hořká čokoláda na vaření
Příprava
Fáze 1 /10
Troubu předehřejte na 180°C.
Fáze 2 /10
Vejce, mléko, olej, kakaový prášek, cukr, mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl nalijte do mísy mixéru ve správném pořadí a poté přidejte velmi horkou vodu. Zavřete víko a mixujte na minimální rychlost po dobu 1 minuty.
Fáze 3 /10
Pomocí špachtle oškrábejte strany a v případě potřeby restartujte program. Měli byste získat hladké těsto.
Fáze 4 /10
Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a moukou a vlijte do ní směs.
Fáze 5 /10
Dort pečte 30 minut. Zkontrolujte, zda je propečený, a v případě potřeby upravte čas dle vaší trouby.
Fáze 6 /10
Vyklopte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
Fáze 7 /10
Čokoládu nakrájenou na malé kousky vložte do mísy mixéru. Smetanu přiveďte v hrnci na mírném ohni k varu a poté ji nalijte do mísy mixéru. Nechte 1 minutu odstát. Zavřete víko a mixujte při minimální rychlosti po dobu 30 sekund.
Fáze 8 /10
Pomocí špachtle oškrábejte strany a v případě potřeby restartujte program. Směs by měla být hladká.
Fáze 9 /10
Vyjměte ganache na talíř, aby rychle vychladl v lednici. Pomocí špachtle míchejte, dokud nezískáte správnou texturu.
Fáze 10 /10
Pomocí zdobícího sáčku s rýhovanou špičkou ozdobte vršek dortu.