Kváskový chléb - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Kváskový chléb

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod. 55 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    40 min
  • Chlazení
    2 hod.

Přísady

8 os.

  • 40 cl Voda

  • 25 g Čerstvé droždí

  • 5 g Cukr

  • 525 g Pšeničná hladká mouka

  • 125 g Žitná mouka

  • 75 g Kvásek

  • 15 g Sůl

  • 10 g Slad na pečení

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla
  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /10

Do mísy stroje vlijte vodu, přidejte cukr a droždí a stiskněte "Start".

  • 40cl Voda
  • 25g Čerstvé droždí
  • 5g Cukr
  • Flex metla

Fáze 2 /10

Do mísy přidejte mouku, kvásek, sůl a slad a stiskněte "Start".

  • 525g Pšeničná hladká mouka
  • 125g Žitná mouka
  • 75g Kvásek
  • 15g Sůl
  • 10g Slad na pečení
  • Hnětací hák

Fáze 3 /10

Mísu ihned zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.

Fáze 4 /10

Těsto položte na pomoučený povrch. Rukou vytlačte do čtvercového tvaru. Přeložte strany směrem ke středu a znovu vyrovnejte.

Fáze 5 /10

Z těsta vytvarujte kulatý bochník a položte na plech vyložený pečicím papírem přehybem dolů.

Fáze 6 /10

Povrch těsta lehce navlhčete a přikryjte vlhkou utěrkou. Necháme opět 1 hodinu kynout na teplém místě.

Fáze 7 /10

Předehřejte troubu na 240 stupňů.

Fáze 8 /10

Těsto posypte moukou a můžete ostrým nožem nebo žiletkou vyříznout do těsta vzor.

Fáze 9 /10

Pečte v troubě 40 minut na 240 stupňů.

Fáze 10 /10

Chléb nechte vychladnout na mřížce.