Celozrnný chléb
- Celková doba 55 min
- 15 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
1 sáček Sušené pekařské droždí (4,6 g)
340 g Teplá voda
440 g Celozrnná mouka
1 čl Moučkový cukr
7 g Sůl
Příslušenství
Extra Crisp
Příprava
Fáze 1 /6
Tento recept vyžaduje víko Extra Crisp. Připravte si ingredience.
Fáze 2 /6
Pro kvásek: polovinu droždí rozpusťte v 60 g vody. Smíchejte s 60 g hladké bílé mouky. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 2 hodiny odpočívat.
Fáze 3 /6
Druhou polovinu droždí a cukru rozpusťte ve 280 g vody. Vsypte mouku a kvásek. Hněťte 3 minuty. Přidejte sůl. Hněťte 9 minut.
Fáze 4 /6
Z těsta udělejte kouli. Dno mísy posypte moukou. Kuličku těsta vložte do mísy a nechte 2 hodiny kynout.
Fáze 5 /6
Vypněte Cookeo a nasaďte víko Extra Crisp. Nastavte program Manual na 200 °C na 40 minut.
Fáze 6 /6
Vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.