Rychlý sýrovo-česnekový chléb
Tefal
Recept od Tefal

Rychlý sýrovo-česnekový chléb

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 15 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    5 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 40 g Máslo

  • 2 pl. Olivový olej

  • 1 pl. Jemně nasekaná petržel

  • 1 čl Směs italských bylinek

  • 2 strou. Nasekaný česnek

  • Sůl, pepř

  • 1 Kváskový chléb (nebo jiný), maximálně 24 cm dlouhý

  • 150 g Nastrouhaná mozzarella

Příprava

Fáze 1 /7

Máslo rozpusťte ve vodní lázni nebo v malé misce v mikrovlnné troubě. Přidejte olivový olej, česnek, petrželku, italské bylinky, sůl a pepř. Promíchejte.

Fáze 2 /7

Chléb položte naplocho na pracovní plochu. Zubatým nožem na chléb nakrájejte na plátky o tloušťce asi 2 cm, diagonálně, aniž byste chléb prořízli úplně. Pro usnadnění umístěte dvě hůlky na obě strany chleba tak, aby se nůž zastavil na hůlkách a neprořízl chleba úplně. Konce chleba nekrájejte.

Fáze 3 /7

Proveďte stejné diagonální řezy v opačném směru, abyste vytvořili malé kosočtvercové tvary.

Fáze 4 /7

Vnitřek chleba potřete směsí másla, olivového oleje a bylinek a každý zářez mírně roztáhněte.

Fáze 5 /7

Poté do každého zářezu přidejte sýr.

Fáze 6 /7

Vložte chléb do fritézy Easy Fry. Pečte 5 minut při 180 °C. Zkontrolujte, zda je sýr zcela roztavený, v opačném případě pokračujte v pečení po dobu 1 nebo 2 minut.

Fáze 7 /7

Ihned podávejte jako předkrm!