Veganský burger a hranolky z polenty
- Celková doba 2 hod. 32 min
- 15 min
Příprava - 1 hod. 2 min
Vaření - 1 hod. 15 min
Chlazení
Přísady
4 os.
250 g Polenta
400 g Batáty
80 g Směs 5 druhů zrní
100 g Cibule
1 hrst Čerstvý koriandr
3 pl. Olivový olej
50 g Ovesné vločky
Sůl, pepř
4 Burgerové housky
4 pl. Hummus nebo kečup
1 hrst Rukola
Nakládané sladkokyselé okurky (volitelné)
Příslušenství
Rendlík Pánev
Příprava
Fáze 1 /10
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Uvařte polentu podle pokynů na obalu. Polentu dejte na předem vymazaný obdélníkový plech o hloubce alespoň 3 cm. Nechte 1 hodinu vychladnout.
Fáze 2 /10
Mezitím omyjte a nakrájejte batáty na malé kostky o velikosti 2 cm. Kostky zalijte vodou v hrnci. Nechte vařit 25 minut nebo dokud nezměknou.
Fáze 3 /10
Mezitím nalijte vodu do hrnce s trochou soli. Nechte zrna vařit podle pokynů na obalu. Sceďte a dejte stranou.
Fáze 4 /10
Oloupejte a nakrájejte cibuli. Opláchněte a nasekejte koriandr.
Fáze 5 /10
Pánev rozehřejte na středním plameni a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Nalijte třetinu oleje a opečte cibuli 2 minuty. Odložte stranou. Pánev omyjte a osušte.
Fáze 6 /10
V míse rozmačkejte batáty se zrny, koriandrem, cibulí a ovesnými vločkami. Smíchejte, aby vzniklo jednotné a zpracovatelné těsto. Okořeňte a nechte asi 15 minut vychladnout.
Fáze 7 /10
Rukama tvarujte placičky (tloušťka cca 2 cm).
Fáze 8 /10
Pánev rozehřejte na středním plameni a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Nalijte třetinu oleje a placičky smažte z obou stran asi 5 minut dozlatova.
Fáze 9 /10
Polentu vyjměte z plechu a nakrájejte na 3 cm silné hranolky. Na pánvi na vysokém plameni přidejte zbytek oleje a hranolky smažte 2 až 3 minuty z každé strany. Osolte a opepřete.
Fáze 10 /10
Burgerové bulky ozdobte lžičkou hummusu, plackou, rukolou a plátky okurky. Podávejte s hranolky.