Veganský burger a hranolky z polenty - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Veganský burger a hranolky z polenty

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 2 hod. 32 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    1 hod. 2 min
  • Chlazení
    1 hod. 15 min

Přísady

4 os.

  • 250 g Polenta

  • 400 g Batáty

  • 80 g Směs 5 druhů zrní

  • 100 g Cibule

  • 1 hrst Čerstvý koriandr

  • 3 pl. Olivový olej

  • 50 g Ovesné vločky

  • Sůl, pepř

  • 4 Burgerové housky

  • 4 pl. Hummus nebo kečup

  • 1 hrst Rukola

  • Nakládané sladkokyselé okurky (volitelné)

Příslušenství

  • Rendlík
    Rendlík
  • Pánev
    Pánev

Příprava

Fáze 1 /10

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Uvařte polentu podle pokynů na obalu. Polentu dejte na předem vymazaný obdélníkový plech o hloubce alespoň 3 cm. Nechte 1 hodinu vychladnout.

  • 250g Polenta

Fáze 2 /10

Mezitím omyjte a nakrájejte batáty na malé kostky o velikosti 2 cm. Kostky zalijte vodou v hrnci. Nechte vařit 25 minut nebo dokud nezměknou.

  • 400g Batáty

Fáze 3 /10

Mezitím nalijte vodu do hrnce s trochou soli. Nechte zrna vařit podle pokynů na obalu. Sceďte a dejte stranou.

  • 80g Směs 5 druhů zrní

Fáze 4 /10

Oloupejte a nakrájejte cibuli. Opláchněte a nasekejte koriandr.

  • 100g Cibule
  • 1hrst Čerstvý koriandr

Fáze 5 /10

Pánev rozehřejte na středním plameni a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Nalijte třetinu oleje a opečte cibuli 2 minuty. Odložte stranou. Pánev omyjte a osušte.

  • 100g Cibule
  • 3pl. Olivový olej

Fáze 6 /10

V míse rozmačkejte batáty se zrny, koriandrem, cibulí a ovesnými vločkami. Smíchejte, aby vzniklo jednotné a zpracovatelné těsto. Okořeňte a nechte asi 15 minut vychladnout.

  • 400g Batáty
  • 80g Směs 5 druhů zrní
  • 100g Cibule
  • 1hrst Čerstvý koriandr
  • 50g Ovesné vločky

Fáze 7 /10

Rukama tvarujte placičky (tloušťka cca 2 cm).

Fáze 8 /10

Pánev rozehřejte na středním plameni a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Nalijte třetinu oleje a placičky smažte z obou stran asi 5 minut dozlatova.

  • 3pl. Olivový olej

Fáze 9 /10

Polentu vyjměte z plechu a nakrájejte na 3 cm silné hranolky. Na pánvi na vysokém plameni přidejte zbytek oleje a hranolky smažte 2 až 3 minuty z každé strany. Osolte a opepřete.

  • 3pl. Olivový olej
  • Sůl, pepř

Fáze 10 /10

Burgerové bulky ozdobte lžičkou hummusu, plackou, rukolou a plátky okurky. Podávejte s hranolky.

  • 4 Burgerové housky
  • 4pl. Hummus nebo kečup
  • 1hrst Rukola
  • Nakládané sladkokyselé okurky (volitelné)

Podobné recepty

Tefal
Tefal
1 hod. 34 min

Polentové hranolky s parmazánem

ratings.NaN

Veganský burger a hranolky z polenty - recept Hrnce a pánve | Tefal
Polentové hranolky s parmazánem
Tefal
Tefal
50 min

Veganské burgery

ratings.NaN

Veganský burger a hranolky z polenty - recept Hrnce a pánve | Tefal
Veganské burgery
Tefal
Tefal
34 min

Veganský a zdravý francouzský toast

ratings.NaN

Veganský burger a hranolky z polenty - recept Hrnce a pánve | Tefal
Veganský a zdravý francouzský toast
Tefal
Tefal
52 min

Hamburger a batátové hranolky

ratings.NaN

Veganský burger a hranolky z polenty - recept Hrnce a pánve | Tefal
Hamburger a batátové hranolky
Tefal
Tefal
50 min

Smažák se šunkou a hranolky

ratings.NaN

Veganský burger a hranolky z polenty - recept Hrnce a pánve | Tefal
Smažák se šunkou a hranolky