Thajské zelené kari s tofu
- Celková doba 44 min
- 25 min
Příprava - 19 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 Jarní cibulky
3 strou. Česnek
2 pl. Olej
20 cl Kokosový krém
40 cl Kokosové mléko (1 plechovka)
3 čl Zelená kari pasta
2 pl. Mouka
30 cl Zeleninový vývar
1 pl. Sójová omáčka
2 pl. Rybí omáčka
2 pl. Krupicový cukr
0.5 čl Mletý zázvor
0.5 Limetka
250 g Tofu střední tvrdosti (přírodní)
40 g Čerstvé mango
2 pl. Nasekaný koriandr
Příslušenství
Hluboká pánev s poklicí
Příprava
Fáze 1 /6
Oddělte zelenou a bílou část jarní cibulky. Nakrájejte je zvlášť na tenké plátky a nakrájenou zelenou část dejte stranou do lednice. Oloupejte stroužky česneku a nakrájejte je na tenké plátky.
Fáze 2 /6
Rozpalte hrnec na středním plameni a počkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená, než přidáte ingredience. Nakrájenou bílou jarní cibulku a česnek orestujte na troše oleje. Restujte na středním plameni, aniž by zhnědly. Přidejte kokosovou smetanu a vařte 6 až 8 minut.
Fáze 3 /6
Když smetana zhoustne, přidejte zelenou kari pastu a vařte 6 minut. Přidejte mouku. Vše promíchejte stěrkou. Přidejte zeleninový vývar, kokosové mléko, sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Nechte 5 minut vařit na mírném ohni. Kari omáčka by měla zhoustnout.
Fáze 4 /6
Nalijte kari omáčku do mixéru, poté přidejte mletý zázvor a limetkovou šťávu. Rozmixujte do hladké, lesklé omáčky. Vraťte do pánve a nechte na velmi mírném plameni.
Fáze 5 /6
Nakrájejte tofu na rovnoměrné 2 cm kostky a přidejte do pálivé kari omáčky. Oloupejte a nakrájejte mango na kostičky o velikosti 0,5 cm.
Fáze 6 /6
Na servírovací talíř rozložte horké tofu kari. Přidejte mango, nakrájenou jarní cibulku a posypte nasekaným koriandrem. Dobrou chuť!