Thajská kuřecí polévka
- Celková doba 0 min
- 0 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
400 g Tamarind
2 ks Zázvor
4 Chilli
2 Červená cibule
4 tyč. Citronela
2 cib. Česnek
2 trs Čerstvý koriandr
4 kg Slepice
80 cl Kokosové mléko
Thajská rybí omáčka
450 g Rýžové nudle
Sójová omáčka
Kápnutí olivového oleje
Příslušenství
Rendlík
Příprava
Fáze 1 /8
Oloupejte a rozlámejte tamarind. Nakrájejte zázvor. Odstraňte semínka z chilli papriček. Jednu nakrájejte nadrobno, druhou nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na plátky, ale neloupejte ji. Lehce rozdrťte a nasekejte citronovou trávu. Česnek rozkrojte napůl. Stonky koriandru opláchněte a najemno nakrájejte. Listy si schovejte na později.
Fáze 2 /8
Vložte kuře do velkého hrnce s těžkým dnem a přidejte tamarind, zázvor, nasekané chilli, cibuli, citronovou trávu, česnek a stonky koriandru.
Fáze 3 /8
Zalijte vodou až po okraj a kuře zatížte těžkou poklicí nebo menším hrncem, který se vejde do hrnce. Přiveďte k varu a pomalu vařte 1 hodinu až 1 hodinu a 30 minut.
Fáze 4 /8
Vyjměte kuře a vidličkou oddělte maso.
Fáze 5 /8
Omáčku rozmačkejte. Přidejte kokosové mléko a lžičku rybí omáčky.
Fáze 6 /8
Rýžové nudle dejte do misky, zalijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát.
Fáze 7 /8
Smíchejte listy koriandru s nakrájenou chilli papričkou.
Fáze 8 /8
Sceďte nudle, dejte jich trochu na dno každé servírovací misky a dochuťte sójovou omáčkou. Navrch navršte kuře a přelijte scezenou omáčkou. Navrch navršte směs chilli a koriandru a pokapejte olivovým olejem.