Losos s avokádovou salsou
- Celková doba 15 min
- 10 min
Příprava - 5 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Středně velké avokádo, ne příliš zralé
120 g Sladká červená paprika
0.5 Červená cibule
3 vět. Čerstvý koriandr
1 Vymačkaná limetka + několik kousků na servírování
1 plátek Olivový olej
4 Lososové filety
Sůl, pepř
Příslušenství
Pánev
Příprava
Fáze 1 /4
Oloupejte, odpeckujte a nakrájejte avokádo na jemné kostičky. Omyjte, odstraňte semínka ze sladké červené papriky a nakrájejte ji na jemné kostičky. Oloupejte a najemno nakrájejte červenou cibuli. Opláchněte a nasekejte koriandr. Všechny přísady promíchejte v míse. Přidejte šťávu z limetky, kapku olivového oleje, sůl a pepř. Opatrně míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí, a poté dejte stranou.
Fáze 2 /4
Lososové filety štědře osolte a opepřete z obou stran.
Fáze 3 /4
Rozpalte pánev a počkejte, až se Thermal-Signal zcela zbarví do červena, než přidáte ingredience. Snižte teplotu, poté přidejte lososové filety do pánve kůží dolů. Smažte 4 až 5 minut z každé strany, dokud nejsou lososy zcela propečené.
Fáze 4 /4
Při servírování položte do zlatova opečený filet lososa na talíř, přidejte avokádovou salsu a kousky limetky. Podávejte ihned.