Salát s hovězím steakem a grilovanou kukuřicí
- Celková doba 30 min
- 10 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (6)
Přísady
4 os.
600 g Hovězí steak
Sůl
Mletý pepř
70 g Parmezán
30 g Bazalka
30 g Rukola
20 g Slunečnicová semínka
3 g Sušený česnek
70 ml Olivový olej
200 g Bílý jogurt
4 ks Kukuřičné klasy
Sůl
Mletý pepř
60 g Máslo
100 g Cherry rajčata
150 g Modrý sýr
Salátové listy
50 g Rukola
5 sní. Tymián
10 g Řebříček
Příprava
Fáze 1 /5
Steaky osolíme a opepříme z obou stran.
Fáze 2 /5
Vložíme je na rozpálený elektrický gril Tefal OptiGrill, přiklopíme, zvolíme program ČERVENÉ MASO a stiskneme tlačíko OK. Pečeme asi 6–10 minut podle požadovaného stupně propečení – přístroj sám ohlídá dobu pečení. Hotové steaky zabalíme do alobalu a necháme pár minut odpočinout.
Fáze 3 /5
Mezitím si nastrouháme parmezán najemno. Bazalku, rukolu, semínka, sušený česnek a nastrouhaný sýr vložíme do mixéru, přilijeme olej a rozmixujeme dohladka. Polovinu pesta pak smícháme s bílým jogurtem.
Fáze 4 /5
Otevřete gril OptiGrill v poloze barbecue. Boční termostat nastavte na polohu 4. necháme předehrát. Kukuřici osolíme, opepříme, pomažeme máslem a opečeme na kontaktním grilu z každé strany asi 2 minuty. Po opečení odkrojíme zrníčka od klasu.
Fáze 5 /5
Cherry rajčátka nakrájíme na kousky, modrý sýr rozdrobíme nahrubo. Na talíř dáme salátové listy, rukolu, sýr, kousky kukuřice a cherry rajčata. Maso nakrájíme na tenké plátky, přidáme na salát a přelijeme pestem. Můžeme ozdobit čerstvými bylinkami a podávat s připraveným jogurtovým dipem.