Salát s grilovanou chobotnicí, citrónem a kapary - recept Optigrill Elite | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Salát s grilovanou chobotnicí, citrónem a kapary

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 20 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    0 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 500 g Chobotnice

  • 1 ks Citrón

  • 5 pl. Olivový olej

  • 25 g Kapary

  • 1 ks Červená cibule

  • 125 g Rukola

  • 150 g Červená paprika

  • 125 g Hrách

  • Sůl

  • Pepř

Příprava

Fáze 1 /4

Chobotnici i s tělem a chapadly omyjte. Chobotnici rozkrojte, abyste ji otevřeli, a položte naplocho na prkénko vnitřkem nahoru. Nožem na chobotnici vykrájejte mřížku. Nakrájejte ji na kousky o velikosti 5 až 6 cm. Na stejnou délku nakrájejte i chapadla.

  • 500g Chobotnice

Fáze 2 /4

Smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, kapary a polovinu na jemno nasekané červené cibule. Chobotnici poválejte ve čtvrtině octové zálivky, osolte a opepřete.

  • 1ks Citrón
  • 5pl. Olivový olej
  • 25g Kapary
  • 1ks Červená cibule
  • Sůl
  • Pepř

Fáze 3 /4

Zapněte gril. Zvolte program MOŘSKÉ PLODY a stiskněte tlačítko OK. Po předehřátí přístroje dejte chobotnici na gril (může být nutné ve více dávkách) a gril zavřete. Pečte, dokud se na displeji nezobrazí „středně propečené“ nebo dokud se nerozsvítí oranžová kontrolka.

Fáze 4 /4

Grilovanou chobotnici smíchejte se zbytkem octové zálivky, zbytkem nasekané červené cibule, proužky grilované papriky a vařeným hráškem. Podávejte s rukolou.

  • 125g Rukola
  • 150g Červená paprika
  • 125g Hrách