Palačinky s ricottou a sezónním ovocem
- Celková doba 25 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 Vejce
250 g Ricotta
12.5 cl Mléko
90 g Mouka
1 čl Kypřicí prášek
Sůl
2 pl. Neutrální olej
Sezónní ovoce
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /6
Při vaření na desce a/nebo v troubě nezapomeňte odstranit rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /6
Oddělte bílky od žloutků. Vyšlehejte bílky do pěny.
Fáze 3 /6
Žloutky vyšlehejte s ricottou a mlékem. Postupně přidávejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli a vše dobře promíchejte.
Fáze 4 /6
Opatrně zapracujte bílky. Těsto by mělo být mírně husté.
Fáze 5 /6
Rozpalte nepřilnavou pánev na palačinky a počkejte, až se Thermal-Signal zcela zbarví do červena. Zahřejte olej. Nalijte těsto na palačinky pomocí naběračky a vytvarujte středně velké palačinky. Smažte 2 minuty z každé strany.
Fáze 6 /6
Podávejte s čerstvým sezónním ovocem.