Pečený camembert s brusinkami
- Celková doba 25 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Camembert
2 pl. Sušené brusinky
2 pl. Pekanové ořechy
2 pl. Kešu ořechy
1 čl Italské koření
2 pl. Pažitka
1 pl. Tekutý med
1 pl. Olivový olej
2 sní. Snítky rozmarýnu
Opečený chleba k podávání
Příprava
Fáze 1 /8
Vyjměte camembert z dřevěné krabičky a odstraňte veškeré plastové nebo papírové obaly.
Fáze 2 /8
Pokud je krabička vyrobena ze skutečného, neošetřeného dřeva, můžete ji použít k přípravě camembertu tak, že ji umístíte do svého spotřebiče (bez víka). V opačném případě použijte malou nádobu přizpůsobenou velikosti vašeho spotřebiče.
Fáze 3 /8
Nožem udělejte na vrchní straně camembertu zářez ve tvaru kříže, abyste usnadnili jeho pečení.
Fáze 4 /8
Vložte camembert do spotřebiče vybaveného podložkou. Spusťte proces pečení.
Fáze 5 /8
Zatímco se camembert peče, připravte si směs na přelití: v nádobě smíchejte brusinky, pekanové ořechy, kešu, italské koření a nasekanou pažitku.
Fáze 6 /8
Chleba opečte.
Fáze 7 /8
Jakmile je camembert upečený, opatrně jej vyjměte ze spotřebiče. Teplý camembert pokapejte medem a olivovým olejem, poté přelijte směsí brusinek, ořechů a bylinek. Přidejte snítky rozmarýnu.
Fáze 8 /8
Takto ozdobený camembert ihned podávejte s opečeným chlebem, který se vám bude hodit k namáčení do připravené směsi.
