Rizoto se sušenými rajčaty a parmezánem
- Celková doba 32 min
- 10 min
Příprava - 22 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Malá bílá cibule
40 g Máslo
200 g Rýže arborio
10 cl Bílé víno
80 cl Zeleninový vývar
10 cl Voda
50 g Sušená rajčata
60 g Parmezán
2 pl. Olivový olej
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /8
Oloupejte a najemno nakrájejte cibuli.
Fáze 2 /8
Rozehřejte pánev na střední teplotu a počkejte, až Thermo-signal zcela zčervená, než začnete restovat ingredience.
Fáze 3 /8
Nalijte polovinu másla. Na střední teplotě orestujte cibuli, aniž by zhnědla, dokud nezprůhlední. Přidejte rýži a promíchejte, aby se obalila máslem.
Fáze 4 /8
Do pánve nalijte bílé víno a nechte ho úplně odpařit.
Fáze 5 /8
Přidejte třetinu zeleninového vývaru a vařte na nízké teplotě, občas míchejte. Pokračujte v přidávání vývaru, jak ho rýže vstřebává, a vařte přibližně 18 minut.
Fáze 6 /8
Po dovaření by měla být rýže mírně al dente. Přikryjte a odstavte z ohně.
Fáze 7 /8
Těsně před podáváním přidejte vodu a promíchejte, aby se rýže změkčila. Přidejte sušená rajčata a nastrouhaný parmezán. Nechte prohřát, poté zakončete zbylým máslem. Míchejte, dokud nezačne lehce vřít. Dochuťte pepřem a případně dosolíme.
Fáze 8 /8
Naaranžujte na talíře a pokapejte olivovým olejem. Ihned podávejte!