Krůtí stehno pečené na bylinkách
- Celková doba 2 hod.
- 20 min
Příprava - 1 hod. 30 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Přísady
6 os.
100 g Máslo
2 Česnek
2 Šalotka
2 Rozmarýn
4 Tymián
6 Jalovcové bobule
1 kůra Citrón
Sůl a pepř
4 pl. Olivový olej
2.2 kg Krůtí noha
Sůl a pepř
2 Rozmarýn
1 Česnek
Příprava
Fáze 1 /6
Do nádoby si připravte ochucené máslo. Měkké máslo smíchejte se všemi ingrediencemi, aby vzniklo hladké máslo. Dejte stranou při pokojové teplotě.
Fáze 2 /6
Troubu předehřejte na 180°C.
Fáze 3 /6
Dno zapékací misky namažte olejem a položte na něj krůtí stehno. Dochuťte solí a pepřem. Celý povrch potřete ochuceným máslem. Přidejte snítky rozmarýnu a nasekaný česnek.
Fáze 4 /6
Kastrol vložte do trouby bez pokličky a pečte 1 hodinu 30 minut (podle velikosti stehna upravte dobu pečení). Malou naběračkou stehno pravidelně podlévejte, aby se propeklo a rovnoměrně zbarvilo.
Fáze 5 /6
Po vytažení z trouby nechte maso před vykrajováním 10 minut odpočívat v kastrolu.
Fáze 6 /6
Ihned podávejte!