Krůtí stehno pečené s bylinkami
- Celková doba 2 hod.
- 20 min
Příprava - 1 hod. 30 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Přísady
6 os.
100 g Máslo
2 Česnek
2 Šalotka
2 Rozmarýn
4 Tymián
6 Bobule jalovce
1 kůra Citron
Sůl a pepř
4 pl. Olivový olej
2.2 kg Krůtí stehno
Sůl a pepř
2 Rozmarýn
1 Česnek
Příslušenství
Zapékací mísa
Příprava
Fáze 1 /6
V nádobě si připravte ochucené máslo. Smíchejte měkké máslo se všemi přísadami, aby vzniklo hladké máslo. Nechte stranou při pokojové teplotě.
Fáze 2 /6
Předehřejte troubu na 180 °C.
Fáze 3 /6
Olejujte dno zapékací mísy a položte na ni krůtí stehno. Osolte a opepřete. Potřete celý povrch ochuceným máslem. Přidejte snítky rozmarýnu a nasekaný česnek.
Fáze 4 /6
Zapékací mísu vložte do trouby bez pokličky a pečte 1 hodinu a 30 minut (podle velikosti stehna, upravte dobu pečení). Pomocí malé naběračky pravidelně polévejte stehno, aby se rovnoměrně propeklo a získalo barvu.
Fáze 5 /6
Jakmile vyndáte z trouby, nechte maso odpočívat v zapékací míse 10 minut před nakrájením.
Fáze 6 /6
Ihned podávejte!