Křupavý lilek s parmazánem
- Celková doba 40 min
- 20 minPříprava 
- 20 minVaření 
- 0 minChlazení 
Přísady
4 os.
- 500 g Lilek, (asi 2) 
- 2 Vejce 
- 1 pl. Kuchyňský olej 
- Sůl, pepř 
- 100 g Strouhanka 
- 1 čl Provensálské bylinky 
- 1 čl Sušený česnek 
- 320 g Rajčatová omáčka s bazalkou 
- 100 g Strouhaná mozzarella 
- 65 g Strouhaný parmazán 
Příslušenství
- Plech na pečení XL 
- Plech na pečení 
Příprava
Fáze 1 /6
Lilky omyjte a nakrájejte na 6 plátků silných asi 2 až 3 cm.
Fáze 2 /6
V mělké misce rozšlehejte vejce s olejem, osolte a opepřete. Ve druhé mělké misce smíchejte strouhanku s provensálskými bylinkami, sušeným česnekem a solí.
Fáze 3 /6
Každý plátek lilku namočte v rozšlehaných vejcích a poté ve strouhance. Obalte znovu ve vejcích a strouhance. Poté dejte plátky v jedné vrstvě těsně k sobě do zapékací mísy.
Fáze 4 /6
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte červené nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 10 minut.
Fáze 5 /6
Mezi plátky lilku nalijte rajčatovou omáčku. Posypte mozzarellou a strouhaným parmazánem. Zavřete gril a pečte dalších 10 minut.
Fáze 6 /6
Podávejte zatepla nebo zastudena.


