Gratinované zelené fazole
- Celková doba 1 hod. 17 min
- 20 min
Příprava - 57 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Bílá cibule
40 g Mouka
2 Vejce
1 pl. Olivový olej
Sůl
50 g Panko strouhanka
800 g Zelené fazole
2 pl. Olivový olej
40 g Máslo
200 g Knoflíkové houby
2 Česnek
40 g Mouka
70 cl Zeleninový vývar
1 čl Sušené bylinky
Sůl a pepř
70 g Strouhaný sýr
Příprava
Fáze 1 /7
Příprava cibulky: předehřejte troubu na 180 °C. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka o tloušťce 5 mm. Oddělte každý plátek, abyste vytvořili kruhy různých velikostí. Nakrájejte nalámané kousky a odřezky, které použijete v omáčce.
Fáze 2 /7
Připravte si dva talíře na strouhanku: v prvním talíři rozklepněte vejce, olej a sůl. Do druhého talíře nasypte panko strouhanku. Cibuli namočte do rozšlehaného vejce a poté obalte ve strouhance. Umístěte na pečící plech a pečte 15 minut.
Fáze 3 /7
Vaření zelených fazolek: přiveďte k varu velkou pánev s osolenou vodou. Přidejte zelené fazolky a vařte asi 12 minut. Měly by být uvařené, ale stále lehce křupavé. Po uvaření je sceďte.
Fáze 4 /7
Mezitím si připravte omáčku: v kastrolu rozehřejte olej a máslo. Přidejte houby, česnek a odřezky cibule. Dochuťte solí a na středním plameni vařte 5 minut. Přidejte mouku, promíchejte a poté zalijte zeleninovým vývarem. Zvyšte plamen k varu a omáčku zahustěte.
Fáze 5 /7
Upravte koření, přidejte sušené bylinky a přikryté vařte 5 minut. Když je omáčka hotová. Přidejte uvařené zelené fazolky a promíchejte. Navrch posypte strouhaným sýrem a dochuťte cibulkou.
Fáze 6 /7
Vložte kastrol (bez pokličky) do trouby na 180°C na 20 minut.
Fáze 7 /7
Ihned podávejte!