Gratinovaný chřest
- Celková doba 20 min
- 10 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
20 Chřest
3 pl. Olivový olej
20 cl Zeleninový vývar
50 g Strouhanka
25 g Strouhaný parmezán
1 čl Sušené oregáno
Sůl pepř
Příprava
Fáze 1 /7
Malým nožíkem zbavíme zelený chřest „šupinek“. Odřízněte stonky tak, abyste odstranili nejtvrdší část.
Fáze 2 /7
Rozpalte velkou pánev Ingenio na vysokou teplotu a počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červena, než budete ingredience opékat. Zalijte dvěma třetinami olivového oleje, přidejte chřest a dochuťte solí. Chřest opékejte 3 minuty, pravidelně obracejte.
Fáze 3 /7
Přidejte zeleninový vývar, přikryjte a snižte plamen. Nechte 4 minuty vařit. Doba vaření se může lišit v závislosti na velikosti chřestu. Zkontrolujte, zda je vařený, pomocí špičky nože. Měly by být uvařené a mírně křupavé.
Fáze 4 /7
Předehřejte gril na 210°C.
Fáze 5 /7
Ve velké míse smíchejte strouhanku, parmezán, zbývající olivový olej a oregano. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 6 /7
Na chřest posypeme strouhanku. Vložte pánev do trouby a poté sejměte rukojeť Ingenio. Nechte zhnědnout 3 až 4 minuty, v závislosti na vaší troubě.
Fáze 7 /7
Ihned podávejte. Dobrou chuť.