Gratinovaný chřest
- Celková doba 20 min
- 10 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
20 Chřest
3 pl. Olivový olej
20 cl Zeleninový vývar
50 g Strouhanka
25 g Strouhaný parmazán
1 čl Sušené oregáno
Sůl, pepř
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /7
Malým nožem odstraňte "šupiny" ze zeleného chřestu. Odřízněte spodní části, abyste odstranili nejtvrdší část.
Fáze 2 /7
Na vysokém ohni rozehřejte velkou pánev Ingenio a počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červena, než začnete opékat ingredience. Nalijte dvě třetiny olivového oleje, přidejte chřest a osolte. Chřest smažte 3 minuty a pravidelně otáčejte.
Fáze 3 /7
Přidejte zeleninový vývar, přikryjte a snižte teplotu. Nechte vařit 4 minuty. Doba vaření se může lišit v závislosti na velikosti chřestu. Zkontrolujte, zda je chřest uvařený, pomocí špičky nože ke kontrole tuhosti. Měl by být uvařený a mírně křupavý.
Fáze 4 /7
Předehřejte gril v troubě na 210°C.
Fáze 5 /7
Ve velké míse smíchejte strouhanku, parmezán, zbylý olivový olej a oregano. Osolte a opepřete.
Fáze 6 /7
Posypte chřest strouhankou. Dejte pánev do trouby a poté odstraňte rukojeť Ingenio. Nechte zapéct 3 až 4 minuty, v závislosti na vaší troubě.
Fáze 7 /7
Ihned podávejte a dobrou chuť!