Gambas na plancha s omáčkou chermoula
- Celková doba 55 min
- 20 min
Příprava - 5 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 sva. Koriandr
1 sva. Petržel
4 strou. Česnek
2 Citronová šťáva
2 čl Kmín
3 čl Paprika
1 čl Sůl
20 cl Olivový olej
1 čl Chilli vločky
600 g Syrové krevety, oloupané a očištěné
1 pl. Neutrální olej
1 pl. Máslo
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /5
Připravte omáčku chermoula. Pomocí mixéru rozmixujte petržel, koriandr bez stonků, koření, sůl, česnek, olivový olej a citronovou šťávu. Uchovávejte v lednici.
Fáze 2 /5
Ve velké míse smíchejte krevety s polovinou omáčky chermoula. Nechte marinovat v lednici 30 minut.
Fáze 3 /5
Rozpalte nepřilnavou pánev na střední teplotu s olejem a máslem. Počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví dočervena, než začnete přísady opékat.
Fáze 4 /5
Přidejte marinované krevety na pánev a grilujte asi 4-5 minut, pravidelně obracejte, dokud nejsou dobře opečené a zlatavé.
Fáze 5 /5
Podávejte grilované krevety se zbytkem omáčky chermoula.





