Churros s čokoládovou omáčkou
- Celková doba 45 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Přísady
2 os.
1 hrn. Voda
80 g Máslo
2 lžíce Cukr
Sůl
1 hrn. Hladká mouka
2 kus Vejce
Vanilkový extrakt
120 g Hořká čokoláda
80 ml Smetana
4 lžíce Cukr
1 lžíce Skořice
Příprava
Fáze 1 /8
Do středně velkého rendlíku dejte vodu, cukr, máslo a špetku soli. Na střední teplotu zahřejte a nechte máslo rozpustit. Vše dobře promíchejte.
Fáze 2 /8
Přisypte hladkou mouku a vymíchejte těsto. Rendlík vraťte zpět na sporák a za stálého míchání stěrkou zahřívejte. Během chvilky budete mít těsto hladké konzistence, které nezůstává na stěnách rendlíku.
Fáze 3 /8
Těsto sundejte z plotny, dejte ho do skleněné misky nechte alespoň 10 minut vychladnout.
Fáze 4 /8
Nyní přimíchejte vanilkový extrakt a 2 vejce. Ideálně jedno vejce a extrakt, promíchat a pak až druhé vejce.
Fáze 5 /8
Těsto přendejte do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou. Nyní na pečící papír vytvořte požadovaný tvar. My jsme zvolili hůlky, ale mohou to být pouze proužky, esíčka nebo třeba valentýnská srdíčka. Přendejte do koše horkovzdušné fritézy a dejte péct.
Fáze 6 /8
Na čokoládovou omáčku si dejte do skleněné misky kvalitní hořkou čokoládu a dejte ji rozpustit na vodní lázeň.
Fáze 7 /8
Přilijte smetanu pokojové teploty a vymíchejte lesklou omáčku.
Fáze 8 /8
Churros po upečení obalte ve směsi cukru a skořice.
