Churros s čokoládovou omáčkou - recept EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Hana Hanselková (@horkovzdusna_friteza)
Recept od Hana Hanselková (@horkovzdusna_friteza)

Churros s čokoládovou omáčkou

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 45 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    10 min

Přísady

2 os.

  • 1 hrn. Voda

  • 80 g Máslo

  • 2 lžíce Cukr

  • Sůl

  • 1 hrn. Hladká mouka

  • 2 kus Vejce

  • Vanilkový extrakt

  • 120 g Hořká čokoláda

  • 80 ml Smetana

  • 4 lžíce Cukr

  • 1 lžíce Skořice

Příprava

Fáze 1 /8

Do středně velkého rendlíku dejte vodu, cukr, máslo a špetku soli. Na střední teplotu zahřejte a nechte máslo rozpustit. Vše dobře promíchejte.

  • 1hrn. Voda
  • 80g Máslo
  • 2lžíce Cukr
  • Sůl

Fáze 2 /8

Přisypte hladkou mouku a vymíchejte těsto. Rendlík vraťte zpět na sporák a za stálého míchání stěrkou zahřívejte. Během chvilky budete mít těsto hladké konzistence, které nezůstává na stěnách rendlíku.

  • 1hrn. Hladká mouka

Fáze 3 /8

Těsto sundejte z plotny, dejte ho do skleněné misky nechte alespoň 10 minut vychladnout.

Fáze 4 /8

Nyní přimíchejte vanilkový extrakt a 2 vejce. Ideálně jedno vejce a extrakt, promíchat a pak až druhé vejce.

  • 2kus Vejce
  • Vanilkový extrakt

Fáze 5 /8

Těsto přendejte do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou. Nyní na pečící papír vytvořte požadovaný tvar. My jsme zvolili hůlky, ale mohou to být pouze proužky, esíčka nebo třeba valentýnská srdíčka. Přendejte do koše horkovzdušné fritézy a dejte péct.

Fáze 6 /8

Na čokoládovou omáčku si dejte do skleněné misky kvalitní hořkou čokoládu a dejte ji rozpustit na vodní lázeň.

  • 120g Hořká čokoláda

Fáze 7 /8

Přilijte smetanu pokojové teploty a vymíchejte lesklou omáčku.

  • 80ml Smetana

Fáze 8 /8

Churros po upečení obalte ve směsi cukru a skořice.

  • 4lžíce Cukr
  • 1lžíce Skořice