Dubajské čokoládové sušenky
- Celková doba 40 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
15 g Kadayif
50 g Pistáciová pasta
150 g Hladká mouka
40 g Kukuřičná mouka
1 čl Prášek do pečiva
85 g Změklé máslo
75 g Hnědý cukr
1 Rozšlehané vejce
120 g Čokoládové lupínky
Příprava
Fáze 1 /8
Vložte kadayif do mísy spotřebiče a opékejte. Spusťte proces vaření.
Fáze 2 /8
Po upečení nechte kadayif vychladnout a poté smíchejte s pistáciovou pastou. Vytvarujte směs do malých kuliček. Dejte stranou.
Fáze 3 /8
V nádobě smíchejte mouku, kukuřičný škrob a prášek do pečiva. Dejte stranou.
Fáze 4 /8
Do další nádoby nalijte změklé máslo a poté hnědý cukr. Metličkou míchejte, dokud nedosáhnete velmi měkké konzistence. Postupně přidávejte vejce k máslu a cukru. Měli byste získat měkkou konzistenci.
Fáze 5 /8
Hladkou stěrkou vmíchejte směs mouky, škrobu a droždí, dokud nezískáte hladké těsto. Přidejte čokoládové lupínky a promíchejte je, aniž byste těsto příliš propracovali.
Fáze 6 /8
Z těsta vytvarujte kuličky o hmotnosti asi 65 g a poté je lehce zploštěte. Do středu každého zploštělého těsta vložte kuličku kadayifu a pistácií. Těsto na sušenky uzavřete kolem kuličky kadayifu a pistácií a dbejte na to, aby okraje zůstaly uvnitř, aby střed zůstal uvnitř.
Fáze 7 /8
Vložte sušenky do spotřebiče s talířem s dostatečnými rozestupy. Spusťte proces pečení.
Fáze 8 /8
Po upečení nechte sušenky 5 minut vychladnout. Dobrou chuť!
