Dahl z loupaného hrachu a špenátu - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Dahl z loupaného hrachu a špenátu

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 2 hod. 3 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    43 min
  • Chlazení
    1 hod.

Přísady

4 os.

  • 400 g Loupaný hrách

  • 1 pl. Olivový olej

  • 1 Cibule

  • 2 strou. Česnek

  • 1 pl. Mletá kurkuma

  • 1 čl Kari

  • 1 čl Garam masala

  • 2 cm Oloupaný zázvor

  • 40 cl Kokosové mléko

  • 70 cl Voda

  • 1 Limetka (šťáva a kůra)

  • 200 g Čerstvý špenát

  • 1 Jalapeño paprika

  • Sůl

  • Pepř

  • 2 pl. Nasekaný koriandr

Příprava

Fáze 1 /6

Namočte loupaný hrách 1 hodinu ve studené vodě.

  • 400g Loupaný hrách

Fáze 2 /6

Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Zahřejte kastrol nebo velkou pánev na střední teplotu s 1 lžící oleje. Počkejte, až se indikátor Thermo-signal zcela zbarví červeně, než přidáte ingredience. Přidejte cibuli a restujte asi 2 minuty, dokud nebude průsvitná.

  • 1pl. Olivový olej
  • 1 Cibule

Fáze 3 /6

Přidejte česnek, kurkumu, kari, garam masalu a nastrouhaný zázvor. Míchejte a restujte 1 minutu. Přidejte loupaný hrách a promíchejte se směsí koření.

  • 400g Loupaný hrách
  • 2strou. Česnek
  • 1pl. Mletá kurkuma
  • 1čl Kari
  • 1čl Garam masala
  • 2cm Oloupaný zázvor

Fáze 4 /6

Přimíchejte kokosové mléko, vodu, limetkovou šťávu a kůru. Smíchejte a nechte vařit 30 minut na nízké teplotě.

  • 40cl Kokosové mléko
  • 70cl Voda
  • 1 Limetka (šťáva a kůra)

Fáze 5 /6

Mezitím omyjte a očistěte listy špenátu. Vmíchejte je do dahlu po 30 minutách vaření a potom vařte dalších 10 minut.

  • 200g Čerstvý špenát

Fáze 6 /6

Jemně nakrájejte jalapeño a posypte jej na dahl. Dochuťte solí a pepřem a přidejte trochu nasekaného koriandru.

  • 1 Jalapeño paprika
  • Sůl
  • Pepř