Dahl z loupaného hrachu a špenátu
- Celková doba 2 hod. 3 min
- 20 min
Příprava - 43 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
400 g Loupaný hrách
1 pl. Olivový olej
1 Cibule
2 strou. Česnek
1 pl. Mletá kurkuma
1 čl Kari
1 čl Garam masala
2 cm Oloupaný zázvor
40 cl Kokosové mléko
70 cl Voda
1 Limetka (šťáva a kůra)
200 g Čerstvý špenát
1 Jalapeño paprika
Sůl
Pepř
2 pl. Nasekaný koriandr
Příprava
Fáze 1 /6
Namočte loupaný hrách 1 hodinu ve studené vodě.
Fáze 2 /6
Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Zahřejte kastrol nebo velkou pánev na střední teplotu s 1 lžící oleje. Počkejte, až se indikátor Thermo-signal zcela zbarví červeně, než přidáte ingredience. Přidejte cibuli a restujte asi 2 minuty, dokud nebude průsvitná.
Fáze 3 /6
Přidejte česnek, kurkumu, kari, garam masalu a nastrouhaný zázvor. Míchejte a restujte 1 minutu. Přidejte loupaný hrách a promíchejte se směsí koření.
Fáze 4 /6
Přimíchejte kokosové mléko, vodu, limetkovou šťávu a kůru. Smíchejte a nechte vařit 30 minut na nízké teplotě.
Fáze 5 /6
Mezitím omyjte a očistěte listy špenátu. Vmíchejte je do dahlu po 30 minutách vaření a potom vařte dalších 10 minut.
Fáze 6 /6
Jemně nakrájejte jalapeño a posypte jej na dahl. Dochuťte solí a pepřem a přidejte trochu nasekaného koriandru.
