Korálově červená čočka dahl
- Celková doba 53 min
- 20 min
Příprava - 33 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
2 Sladký brambor
1 Cibule
10 g Čerstvý zázvor
2 pl. Rostlinný olej
2 čl Kmín
1 čl Kurkuma
2 čl Garam masala
10 g Rajčatová pasta
60 cl Voda
1 kostka Zeleninový vývar
400 g Červená čočka
50 cl Kokosové mléko
200 g Čerstvý špenát
1 čl Semínka koriandru
Čerstvé granátové jablko
Příprava
Fáze 1 /4
Batáty oloupejte a nakrájejte na 2 cm kostky. Dejte stranou. Cibuli a zázvor nakrájejte nadrobno.
Fáze 2 /4
Zahřejte pánev na střední teplotu a před opékáním počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červena. Na oleji 3 minuty orestujte cibuli a zázvor. Přidejte koření, rajčatový protlak a vodu s kostkou vývaru. Přidejte čočku a batáty, promíchejte a vařte na středním plameni 20 minut.
Fáze 3 /4
Přidejte mléko a špenát, přikryjte a vařte na středním plameni 10 minut.
Fáze 4 /4
Podávejte s rýží basmati, koriandrovými semínky a čerstvými semínky granátového jablka.