Křupavé zeleninové msemmen
- Celková doba 1 hod. 13 min
- 45 min
Příprava - 8 min
Vaření - 20 min
Chlazení
Přísady
2 os.
200 g Mouka
0.25 čl Sůl
10 cl Voda
1 pl. Olivový olej
100 g Paprika
100 g Cibule
50 g Houba
1 pl. Olivový olej
0.5 čl Kmín
0.5 čl Paprika
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /6
Ve velké nádobě smíchejte mouku a sůl. Po troškách přilévejte teplou vodu a míchejte rukama, dokud nevznikne hladké, vláčné těsto. Přidejte olivový olej a těsto hněťte asi 10 minut, dokud nebude hladké a pružné.
Fáze 2 /6
Těsto nechte 15 až 20 minut odpočívat pod čistou utěrkou, aby se uvolnilo.
Fáze 3 /6
Zatímco těsto odpočívá, připravte si zeleninovou náplň rozehřátím olivového oleje na pánvi. Osmažte cibuli. Přidejte papriku, houby, kmín, papriku, sůl a pepř. Vařte, dokud zelenina nezměkne.
Fáze 4 /6
Těsto rozdělte na stejně velké kuličky (asi 40 g na kuličku). Vezměte jednu kuličku a rozválejte ji na naolejované pracovní ploše, dokud nebude velmi tenká, téměř průhledná. Do středu vyváleného těsta položte část náplně, poté přehněte okraje směrem ke středu, aby se náplň uzavřela a vytvořila obdélník. Postup opakujte s ostatními kuličkami.
Fáze 5 /6
Vložte msemmen do spotřebiče vybaveného lehce naolejovanou deskou. Začněte vařit.
Fáze 6 /6
Pečte dozlatova a dokřupava, v polovině otočte, abyste zajistili rovnoměrné zhnědnutí.
