Zeleninové gyozy a sójová omáčka s twistem - recept undefined | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Zeleninové gyozy a sójová omáčka s twistem

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 2 hod. 10 min
  • Příprava
    2 hod.
  • Vaření
    10 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 200 g Extra pevné tofu

  • 12 cl Sójová omáčka

  • 2 čl Sezamový olej

  • 1 čl Hnědá miso pasta

  • 1 špet. Bílý pepř

  • 80 g Bílé zelí

  • 80 g Červené zelí

  • Hrubá sůl

  • 50 g Mrkev

  • 50 g Bílá cibule

  • 2 Jarní cibulky

  • 50 g Hlíva ústřičná

  • 50 g Houževnatec jedlý

  • 1 strou. Česnek

  • 1 pl. Zázvor

  • 3 pl. Bramborový škrob

  • 1 sáč. Čerstvé obaly na gyozy

  • 15 cl Voda

  • 1 Limetka

  • 1 pl. Chilli olej

  • Zlatý sezam na omáčku a ozdobu

  • 1 Malá červená chilli paprička na ozdobu

Příslušenství

  • Pánev
    Pánev

Příprava

Fáze 1 /14

Vyjměte tofu z obalu a osušte ho zabalíním do papírového ubrousku nebo čisté kuchyňské utěrky a položte na něj plochý, těžký předmět (například hrnec nebo talíř). Nechte odpočívat 10 minut, dokud se neabsorbuje veškerá tekutina.

  • 200g Extra pevné tofu

Fáze 2 /14

Mezitím si připravte koření na gyozy. V malé misce smíchejte šestinu sójové omáčky, polovinu sezamového oleje, miso pastu a bílý pepř. Rozmixujte a dejte stranou.

  • 12cl Sójová omáčka
  • 2čl Sezamový olej
  • 1čl Hnědá miso pasta
  • 1špet. Bílý pepř

Fáze 3 /14

Umyjte a najemno nakrájejte bílé a červené zelí. Smíchejte je v míse s trochou hrubé soli, poté je rukama promněte a nechte stranou, dokud neuvolní vodu.

  • 80g Bílé zelí
  • 80g Červené zelí
  • Hrubá sůl

Fáze 4 /14

Jarní cibulky nakrájejte na prkénku. Zelenou část si ponechte na závěrečné dozdobení a bílé části nakrájejte na malé kousky. Dejte stranou.

  • 2 Jarní cibulky

Fáze 5 /14

Na prkénku odřízněte konce hlívy ústřičné a houževnatce jedlého—tyto části můžete později použít do vývaru—, pak houby nakrájejte na plátky a nasekejte.

  • 50g Hlíva ústřičná
  • 50g Houževnatec jedlý

Fáze 6 /14

Oloupejte a najemno nakrájejte cibuli, mrkev, česnek a zázvor. Dejte bílou cibuli, oba druhy hub, mrkev a jarní cibuli do velké mísy. Přidejte česnek a zázvor, poté dobře promíchejte. Vymačkejte tekutinu ze zelí a přidejte obě zelí do mísy s ostatními ingrediencemi.

  • 50g Mrkev
  • 50g Bílá cibule
  • 1strou. Česnek
  • 1pl. Zázvor

Fáze 7 /14

Odstraňte papírový ubrousek a tofu nakrájejte na malé kostky. Přidejte kostky tofu a koření na gyozy do mísy a vše důkladně promíchejte. Jakmile jsou ingredience potaženy kořením, přimíchejte bramborový škrob. Dobře promíchejte a zkontrolujte, zda nejsou směs stále „tekutá“. Podle potřeby přidejte více bramborového škrobu.

  • 3pl. Bramborový škrob

Fáze 8 /14

Připravte si talíř s trochou pečicího papíru a posypaný bramborovým škrobem. To zabrání přilepení gyoz na papír. Do dlaně si vezměte obal na gyozy. Lžičkou dejte malé množství náplně do středu obalu. Navlhčete si prst v misce vody a nakreslete kruh kolem vnější čtvrtiny obalu navlhčeným prstem, dokud není celý okraj mokrý.

  • 1sáč. Čerstvé obaly na gyozy

Fáze 9 /14

Přeložte obal na polovinu přes náplň a prsty jej uprostřed přitiskněte (ale ještě neuzavírejte). Pomocí palce a ukazováčku začněte dělat záhyby na horní části obalu, jednou za každý centimetr směrem od středu k pravé straně. Když skládáte každý záhyb, pevně jej přitiskněte k zadní části obalu palcem a ukazováčkem druhé ruky. Udělejte 3 až 4 záhyby.

Fáze 10 /14

Pokračujte na levou stranu gyozy. Začněte dělat záhyby od středu směrem k levé straně. Pevně přitiskněte záhyby (ujistěte se, že v obalu nezůstaly vzduchové kapsy) a vytvarujte gyozy, aby vypadaly hezky. Předtím, než náplň začne uvolňovat vlhkost v obalech, zakryjte gyozy potravinářskou fólií nebo je uložte na chladném místě, aby ztuhly.

Fáze 11 /14

Rozehřejte pánev a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená, než přidáte ingredience. Jakmile je pánev horká, přidejte gyozy do jedné vrstvy, zploštělou stranou dolů (ve tvaru kruhu, aniž byste něco dali do středu pánve). Vařte asi 3 minuty, dokud spodní části gyoz nebudou zlatavé.

Fáze 12 /14

Poté do pánve přidejte 150 ml vody. Ihned přikryjte pokličkou, trochu snižte teplotu a gyozy povařte v páře asi 5 minut, dokud se většina vody neodpaří. Odstraňte pokličku a nechte zbytek vody odpařit. Po obvodu pánve přidejte zbylý sezamový olej. Vařte odkryté po dobu 2 minut, dokud gyozy nebudou velmi křupavé. Proces opakujte s dalšími gyozami.

  • 2čl Sezamový olej
  • 15cl Voda

Fáze 13 /14

Mezitím si připravte omáčku. V misce smíchejte zbytek sójové omáčky, limetkovou šťávu a chilli olej, poté přidejte sezamová semínka.

  • 12cl Sójová omáčka
  • 1 Limetka
  • 1pl. Chilli olej
  • sem. Zlatý sezam na omáčku a ozdobu

Fáze 14 /14

Gyozy položte na velký talíř. Omyjte, odstraňte semínka a nakrájejte červenou chilli papričku na plátky a omyjte a nasekejte jarní cibulky. Posypte gyozy jarní cibulkou, chilli a sezamovými semínky. Podávejte s chilli olejem.

  • 1 Malá červená chilli paprička na ozdobu

Podobné recepty

Tefal
Tefal
30 min

Zeleninové jarní závitky s pikantní arašídovou omáčkou

ratings.NaN

Zeleninové gyozy a sójová omáčka s twistem - recept undefined | Tefal
Zeleninové jarní závitky s pikantní arašídovou omáčkou
Tefal
Tefal
40 min

Kuřecí a zeleninové restované nudle

ratings.NaN

Zeleninové gyozy a sójová omáčka s twistem - recept undefined | Tefal
Kuřecí a zeleninové restované nudle
Tefal
Tefal
6 min

Omáčka na těstoviny s fetou a červenou řepou

ratings.NaN

Zeleninové gyozy a sójová omáčka s twistem - recept undefined | Tefal
Omáčka na těstoviny s fetou a červenou řepou
Tefal
Tefal
30 min

Rajská omáčka s kuličkami

ratings.NaN

Zeleninové gyozy a sójová omáčka s twistem - recept undefined | Tefal
Rajská omáčka s kuličkami
Tefal
Tefal
8 hod. 10 min

Sójový a vanilkový jogurt

ratings.NaN

Zeleninové gyozy a sójová omáčka s twistem - recept undefined | Tefal
Sójový a vanilkový jogurt