Lasagne s kuřecím masem, cuketou, kari a žampiony
- Celková doba 1 hod. 40 min
- 45 min
Příprava - 55 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
600 g Cukety (asi 3 kusy)
2 plátek Kuřecí (přibližně 120 g každé)
1 čl Kari prášek
250 g Žampiony
1 čl Olivový olej
12 list Plátky lasagní
100 g Strouhaný sýr
50 cl Plnotučné mléko
25 cl Kokosové mléko
60 g Máslo
60 g Mouka
Sůl a pepř
Příslušenství
Rendlík Pánev
Příprava
Fáze 1 /10
Cukety omyjte, odstraňte konce a oloupejte je. Nakrájejte je na tenké plátky pomocí škrabky. Střední část, která je na proužky příliš měkká, odložte na jiný recept.
Fáze 2 /10
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kostky.
Fáze 3 /10
Rozehřejte velkou pánev na vysoké teplotě a počkejte, až bude Thermo-Signal zcela červený, než začnete opékat ingredience. Kuřecí maso a cukety restujte několik minut. Míchejte je dřevěnou lžící. Opékejte, dokud nebudou krásně zlatavé, ale nepřepečte je (kuřecí maso se dopeče v troubě). Osolte, opepřete a přidejte kari. Dejte stranou.
Fáze 4 /10
Odřízněte spodní část žampionů. Omyjte je a nakrájejte na tenké plátky.
Fáze 5 /10
Střední pánev rozehřejte na střední teplotu a počkejte, až bude Thermo-Signal zcela červený, než začnete opékat ingredience. Žampiony restujte na olivovém oleji několik minut. Osolte, opepřete. Míchejte je dřevěnou lžící. Restujte, dokud nebudou dozlatova. Dejte stranou.
Fáze 6 /10
V kastrolu rozpusťte máslo, přidejte mouku a promíchejte stěrkou. Při nízké teplotě vařte několik minut, dávejte pozor, aby mouka nezhnědla. Postupně přilévejte plnotučné mléko a kokosové mléko a pravidelně míchejte metličkou. Nechte jemně probublávat 5 minut. Potom omáčku osolte, opepřete a přidejte žampiony. Dobře promíchejte.
Fáze 7 /10
Předehřejte troubu na 200 °C.
Fáze 8 /10
Do velké pánve rozetřete čtvrtinu omáčky. Přikryjte ji plátky lasagní. Pokud je potřeba, nalámejte je na kousky, aby pokryly celou plochu. Přidejte polovinu cuket a kuřecího masa, čtvrtinu omáčky a třetinu strouhaného sýra. Překryjte další vrstvou plátků lasagní. Tento postup zopakujte a zakončete vrstvou plátků lasagní a zbytkem omáčky. Posypte zbytkem strouhaného sýra.
Fáze 9 /10
Pečte 25 minut. Pro gratinovaný efekt dejte lasagne na 2 minuty pod gril a pečlivě sledujte zhnědnutí. Lasagne by měly být zlatavé.
Fáze 10 /10
Podávejte ihned!