Karamelizovaná jablečná palačinka Dutch baby
- Celková doba 57 min
- 15 min
Příprava - 42 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
Na jablka:
2 pl. Rozinky
1 pl. Rum
450 g Zlatá jablka (cca 4 jablka)
1 pl. Hnědý cukr
1 pl. Mletá skořice
Na palačinky:
3 Vejce
140 g Polocelozrnná mouka
40 g Hnědý cukr
1 špet. Sůl
16 cl Mandlové mléko
0.5 čl Vanilkový prášek
1 pl. Moučkový cukr
Příslušenství
Pánev
Příprava
Fáze 1 /11
Při pečení na plechu a/nebo v troubě se ujistěte, že jste sejmuli rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /11
V misce smíchejte rozinky a rum. Nechte marinovat, dokud se jablka nezkaramelizují.
Fáze 3 /11
Umyjte jablka, poté je oloupejte a nakrájejte na plátky silné 0,5 cm.
Fáze 4 /11
Na středním ohni rozehřejte pánev a počkejte, až se indikátor Thermal-Signal zcela zbarví do červené barvy, než přidáte ingredience. Opékejte jablka a přidejte hnědý cukr. Nechte jablka karamelizovat na středním ohni a pravidelně míchejte, dokud nezměknou. Příprava trvá přibližně 15 minut.
Fáze 5 /11
Předehřejte troubu na 210 °C.
Fáze 6 /11
Přidejte marinované rozinky k jablkům, na konci vaření přisypte skořici, zamíchejte a dejte stranou.
Fáze 7 /11
Dejte pánev do předehřáté trouby na 15 minut a odstraňte rukojeť Ingenio.
Fáze 8 /11
V misce vyšlehejte vejce, mouku, hnědý cukr, špetku soli, mandlové mléko a vanilkový prášek, aby vzniklo hladké těsto.
Fáze 9 /11
Opatrně vyjměte pánev z trouby a rychle do ní přidejte karamelizovaná jablka a přelijte je těstem.
Fáze 10 /11
Vložte do trouby na přibližně 12 minut a sledujte dobu pečení, která se může lišit podle trouby. Okraje palačinky by se měly zvednout.
Fáze 11 /11
Vyjměte z trouby a posypte moučkovým cukrem. Podávejte teplé. Můžete podávat s javorovým sirupem.