Lasagne z máslové dýně s gorgonzolou a ořechovým pestem
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 45 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
500 g Máslová dýně (přibližně 0,5 kusu)
80 g Cibule (přibližně 1 kus)
4 strou. Česnek
1 čl Olivový olej
50 cl Voda
2 čl Sušený tymián
12 list Lasagne
90 g Gorgonzola
25 cl Hustý čerstvý sýr
Sůl, pepř
200 g Ořechová jádra
40 g Strouhanka
100 g Strouhaný parmezán
1 strou. Česnek
6 cl Olivový olej
10 cl Mléko
Příslušenství
Pánev
Příprava
Fáze 1 /8
Oloupejte máslovou dýni a nakrájejte ji na kostky o velikosti 1 cm. Oloupejte cibuli a česnek a nasekejte je najemno.
Fáze 2 /8
Rozpalte středně velkou nepřilnavou pánev na vysokou teplotu a počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví červeně, než začnete ingredience opékat. Na olivovém oleji osmahněte cibuli, a když začne měknout, přidejte máslovou dýni a nasekaný česnek. Vše orestujte několik minut. Míchejte dřevěnou lžící. Snižte teplotu, přidejte vodu a tymián a vařte 20 minut, dokud není máslová dýně dobře uvařená a velmi měkká. Pokud je to nutné, přidejte trochu více vody nebo vařte o něco déle.
Fáze 3 /8
Vše rozmixujte dohladka. Pokud je pyré příliš husté, přidejte trochu vody.
Fáze 4 /8
Připravte si omáčku (ořechové pesto): V mixéru smíchejte ořechová jádra, strouhanku, parmezán, česnek a olivový olej. Hrubě rozmixujte a poté postupně nařeďte mlékem, dokud nezískáte jemnější pastu.
Fáze 5 /8
Předehřejte troubu na 200 °C.
Fáze 6 /8
Ve velké nepřilnavé pánvi rozprostřete vrstvu pyré z máslové dýně (asi jednu třetinu). Přidejte několik plátků lasagní. Pokud je to nutné, rozdělte je na menší kusy, aby pokryly celou plochu pánve. Přidejte jednu třetinu pyré z máslové dýně, polovinu ořechového pesta a střídavě vrstvěte, přičemž na závěr přidejte smetanu posypanou sýrem Gorgonzola.
Fáze 7 /8
Pečte 20 minut. Pro dosažení zapečeného efektu lasagne grilujte 2 minuty, přičemž pečlivě sledujte barvu.
Fáze 8 /8
Podávejte ihned!