Lasagne z máslové dýně s gorgonzolou a ořechovým pestem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Lasagne z máslové dýně s gorgonzolou a ořechovým pestem

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 1 hod. 25 min
  • Příprava
    45 min
  • Vaření
    40 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 500 g Máslová dýně (přibližně 0,5 kusu)

  • 80 g Cibule (přibližně 1 kus)

  • 4 strou. Česnek

  • 1 čl Olivový olej

  • 50 cl Voda

  • 2 čl Sušený tymián

  • 12 list Lasagne

  • 90 g Gorgonzola

  • 25 cl Hustý čerstvý sýr

  • Sůl, pepř

  • 200 g Ořechová jádra

  • 40 g Strouhanka

  • 100 g Strouhaný parmezán

  • 1 strou. Česnek

  • 6 cl Olivový olej

  • 10 cl Mléko

Příslušenství

  • Pánev
    Pánev

Příprava

Fáze 1 /8

Oloupejte máslovou dýni a nakrájejte ji na kostky o velikosti 1 cm. Oloupejte cibuli a česnek a nasekejte je najemno.

  • 500g Máslová dýně (přibližně 0,5 kusu)
  • 80g Cibule (přibližně 1 kus)
  • 4strou. Česnek

Fáze 2 /8

Rozpalte středně velkou nepřilnavou pánev na vysokou teplotu a počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví červeně, než začnete ingredience opékat. Na olivovém oleji osmahněte cibuli, a když začne měknout, přidejte máslovou dýni a nasekaný česnek. Vše orestujte několik minut. Míchejte dřevěnou lžící. Snižte teplotu, přidejte vodu a tymián a vařte 20 minut, dokud není máslová dýně dobře uvařená a velmi měkká. Pokud je to nutné, přidejte trochu více vody nebo vařte o něco déle.

  • 1čl Olivový olej
  • 50cl Voda
  • 2čl Sušený tymián
  • Sůl, pepř

Fáze 3 /8

Vše rozmixujte dohladka. Pokud je pyré příliš husté, přidejte trochu vody.

Fáze 4 /8

Připravte si omáčku (ořechové pesto): V mixéru smíchejte ořechová jádra, strouhanku, parmezán, česnek a olivový olej. Hrubě rozmixujte a poté postupně nařeďte mlékem, dokud nezískáte jemnější pastu.

  • 200g Ořechová jádra
  • 40g Strouhanka
  • 100g Strouhaný parmezán
  • 1strou. Česnek
  • 6cl Olivový olej
  • 10cl Mléko

Fáze 5 /8

Předehřejte troubu na 200 °C.

Fáze 6 /8

Ve velké nepřilnavé pánvi rozprostřete vrstvu pyré z máslové dýně (asi jednu třetinu). Přidejte několik plátků lasagní. Pokud je to nutné, rozdělte je na menší kusy, aby pokryly celou plochu pánve. Přidejte jednu třetinu pyré z máslové dýně, polovinu ořechového pesta a střídavě vrstvěte, přičemž na závěr přidejte smetanu posypanou sýrem Gorgonzola.

  • 12list Lasagne
  • 90g Gorgonzola
  • 25cl Hustý čerstvý sýr

Fáze 7 /8

Pečte 20 minut. Pro dosažení zapečeného efektu lasagne grilujte 2 minuty, přičemž pečlivě sledujte barvu.

Fáze 8 /8

Podávejte ihned!

Podobné recepty

Tefal
Tefal
19 min

Ravioli s vlašskými ořechy a gorgonzolou

ratings.NaN

Lasagne z máslové dýně s gorgonzolou a ořechovým pestem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Ravioli s vlašskými ořechy a gorgonzolou
Tefal
Tefal
26 min

Křupavá polenta s gorgonzolou a vlašskými ořechy

ratings.NaN

Lasagne z máslové dýně s gorgonzolou a ořechovým pestem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Křupavá polenta s gorgonzolou a vlašskými ořechy
Tefal
Tefal
17 min

Špagety v krémové omáčce z máslové dýně

ratings.NaN

Lasagne z máslové dýně s gorgonzolou a ořechovým pestem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Špagety v krémové omáčce z máslové dýně
Tefal
Tefal
31 min

„Pizza“ z máslové dýně

ratings.NaN

Lasagne z máslové dýně s gorgonzolou a ořechovým pestem - recept Hrnce a pánve | Tefal
„Pizza“ z máslové dýně
Tefal
Tefal
35 min

Rump steak s grilovaným jablkem a ořechovým pestem

ratings.NaN

Lasagne z máslové dýně s gorgonzolou a ořechovým pestem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Rump steak s grilovaným jablkem a ořechovým pestem