Špagety v krémové omáčce z máslové dýně
- Celková doba 17 min
- 10 min
Příprava - 7 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
750 g Dýně máslová
2 strou. Česnek
400 g Špagety
45 g Strouhaný parmezán
Sůl, pepř
Příslušenství
Hrnec/kastrol
Příprava
Fáze 1 /5
Oloupejte a nakrájejte máslovou dýni na kostičky. Oloupejte a nahrubo nasekejte stroužky česneku.
Fáze 2 /5
Ve vysokém hrnci přiveďte k varu větší množství vody. Uvařte špagety podle návodu na obalu. Těstoviny slijte, ale ponechejte si půl hrnku vody z vaření na omáčku. Špagety opláchněte pod studenou vodou, aby se dále nevařily a neslepily.
Fáze 3 /5
Do stejného hrnce přidejte máslovou dýni a zalijte ji vodou. Vařte na středním ohni, dokud nejsou kostičky měkké. Přendejte je do velké mísy, aby vychladly.
Fáze 4 /5
Pomocí ručního nebo klasického mixéru rozmixujte máslovou dýni s vodou z těstovin, parmezánem, česnekem, solí a pepřem, dokud nevznikne hladká omáčka. Ochutnejte omáčku a případně upravte dochucení.
Fáze 5 /5
Zahřejte těstoviny s omáčkou v hrnci. Míchejte, dokud špagety nejsou zcela pokryty omáčkou.