Masové koule z hovězího masa s ricottou a oreganem
- Celková doba 35 min
- 5 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 strou. Česnek
100 g Cibule
270 g Rajčata
60 g Toastový chléb
1 Vejce
2 pl. Olivový olej
1 pl. Rajčatový protlak
200 g Rajčatové pyré
1 čl Sušené oregano
Sůl, pepř
320 g Mleté hovězí maso
40 g Strouhaný parmezán
160 g Ricotta
2 pl. Čerstvá hladkolistá petržel
1 pl. Čerstvá bazalka
Příslušenství
Rendlík Pánev
Příprava
Fáze 1 /8
Oloupejte a nadrobno nakrájejte česnek a cibuli. Omyjte a nakrájejte rajčata na kostičky. Nakrájejte plátky chleba na malé kostičky. Rozšlehejte vejce v misce.
Fáze 2 /8
Na středním ohni osmahněte polovinu cibule na polovině olivového oleje po dobu 5 minut, dokud nezeskoovatí.
Fáze 3 /8
Přidejte rajčata, rajčatový protlak, rajčatový džus, oregano, sůl a pepř. Nechte na mírném ohni dusit 5 minut.
Fáze 4 /8
V míse smíchejte zbytek cibule, hovězí maso, chléb, strouhaný parmezán, vejce, ricottu, petržel, sůl a pepř. Míchejte rukama, dokud nevznikne jemná a jednotná směs.
Fáze 5 /8
Vytvořte asi patnáct koulí o velikosti golfového míčku.
Fáze 6 /8
Nalijte zbytek oleje do pánve a opečte masové koule na všech stranách přibližně 10 minut.
Fáze 7 /8
Přesuňte masové koule do kastrolu s rajčatovou omáčkou a nechte dusit 10 minut.
Fáze 8 /8
Na závěr posypte strouhaným parmezánem a nasekanou čerstvou bazalkou. Podávejte horké.