Masové koule z hovězího masa s ricottou a oreganem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Masové koule z hovězího masa s ricottou a oreganem

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 35 min
  • Příprava
    5 min
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 1 strou. Česnek

  • 100 g Cibule

  • 270 g Rajčata

  • 60 g Toastový chléb

  • 1 Vejce

  • 2 pl. Olivový olej

  • 1 pl. Rajčatový protlak

  • 200 g Rajčatové pyré

  • 1 čl Sušené oregano

  • Sůl, pepř

  • 320 g Mleté hovězí maso

  • 40 g Strouhaný parmezán

  • 160 g Ricotta

  • 2 pl. Čerstvá hladkolistá petržel

  • 1 pl. Čerstvá bazalka

Příslušenství

  • Rendlík
    Rendlík
  • Pánev
    Pánev

Příprava

Fáze 1 /8

Oloupejte a nadrobno nakrájejte česnek a cibuli. Omyjte a nakrájejte rajčata na kostičky. Nakrájejte plátky chleba na malé kostičky. Rozšlehejte vejce v misce.

  • 1strou. Česnek
  • 100g Cibule
  • 270g Rajčata
  • 60g Toastový chléb
  • 1 Vejce

Fáze 2 /8

Na středním ohni osmahněte polovinu cibule na polovině olivového oleje po dobu 5 minut, dokud nezeskoovatí.

  • 100g Cibule
  • 2pl. Olivový olej

Fáze 3 /8

Přidejte rajčata, rajčatový protlak, rajčatový džus, oregano, sůl a pepř. Nechte na mírném ohni dusit 5 minut.

  • 270g Rajčata
  • 1pl. Rajčatový protlak
  • 200g Rajčatové pyré
  • 1čl Sušené oregano
  • Sůl, pepř

Fáze 4 /8

V míse smíchejte zbytek cibule, hovězí maso, chléb, strouhaný parmezán, vejce, ricottu, petržel, sůl a pepř. Míchejte rukama, dokud nevznikne jemná a jednotná směs.

  • 100g Cibule
  • 60g Toastový chléb
  • Sůl, pepř
  • 320g Mleté hovězí maso
  • 40g Strouhaný parmezán
  • 160g Ricotta
  • 2pl. Čerstvá hladkolistá petržel

Fáze 5 /8

Vytvořte asi patnáct koulí o velikosti golfového míčku.

Fáze 6 /8

Nalijte zbytek oleje do pánve a opečte masové koule na všech stranách přibližně 10 minut.

  • 2pl. Olivový olej

Fáze 7 /8

Přesuňte masové koule do kastrolu s rajčatovou omáčkou a nechte dusit 10 minut.

Fáze 8 /8

Na závěr posypte strouhaným parmezánem a nasekanou čerstvou bazalkou. Podávejte horké.

  • 40g Strouhaný parmezán
  • 1pl. Čerstvá bazalka

Podobné recepty

Tefal
Tefal
28 min

Hovězí masové koule s mákem

ratings.NaN

Masové koule z hovězího masa s ricottou a oreganem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Hovězí masové koule s mákem
Tefal
Tefal
3 hod. 33 min

Měkké enchiladas z mletého hovězího masa

ratings.NaN

Masové koule z hovězího masa s ricottou a oreganem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Měkké enchiladas z mletého hovězího masa
Tefal
Tefal
18 min

Masové kuličky z telecího masa s mátou

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

Masové koule z hovězího masa s ricottou a oreganem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Masové kuličky z telecího masa s mátou
Tefal
Tefal
1 hod.

Hovězí maso s čočkou a citronem

ratings.NaN

Masové koule z hovězího masa s ricottou a oreganem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Hovězí maso s čočkou a citronem
Tefal
Tefal
40 min

Quesadilla s hovězím masem

ratings.NaN

Masové koule z hovězího masa s ricottou a oreganem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Quesadilla s hovězím masem