Zeleninový hrnec s treskou a pastinákem
Tefal
Recept od Tefal

Zeleninový hrnec s treskou a pastinákem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 26 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    6 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

2 os.

  • 300 g Treska

  • 300 g Pastinák, oloupaný, nakrájený podélně a poté na kostičky

  • 30 g Máslo

  • 50 g Oloupaná šalotka nakrájená na tenká kolečka

  • 1 Stroužek česneku, oloupaný, bez klíčku a nasekaný

  • 1 čl Mouka

  • 150 ml Voda (nebo zeleninový vývar)

  • 1 Bobkový list

  • 2 pl. Petržel, omytá a nasekaná (volitelné)

  • Pepř

Příprava

Fáze 1 /5

Připravte si ingredience.

  • 300g Treska
  • 300g Pastinák, oloupaný, nakrájený podélně a poté na kostičky
  • 30g Máslo
  • 50g Oloupaná šalotka nakrájená na tenká kolečka
  • 1 Stroužek česneku, oloupaný, bez klíčku a nasekaný
  • 1čl Mouka
  • 150ml Voda (nebo zeleninový vývar)
  • 1 Bobkový list
  • 2pl. Petržel, omytá a nasekaná (volitelné)
  • Pepř

Fáze 2 /5

Rozpusťte polovinu másla. Tresku opékejte 2 minuty, poté ji z nádoby vyjměte. Přidejte zbytek másla, šalotku a česnek. Zamíchejte.

  • 30g Máslo
  • 50g Oloupaná šalotka nakrájená na tenká kolečka
  • 1 Stroužek česneku, oloupaný, bez klíčku a nasekaný

Fáze 3 /5

Opékejte 3 minuty. Přidejte pastinák a poté mouku. Dobře zamíchejte. Přidejte vodu, bobkový list a pepř. Dobře zamíchejte. Navrch položte tresku.

  • 300g Pastinák, oloupaný, nakrájený podélně a poté na kostičky
  • 1čl Mouka
  • 150ml Voda (nebo zeleninový vývar)
  • 1 Bobkový list
  • Pepř

Fáze 4 /5

Tlakové vaření.

Fáze 5 /5

Rozdělte do pěkných kastrůlků. Posypte nasekanou petrželkou.

  • 2pl. Petržel, omytá a nasekaná (volitelné)