Vietnamské krevetové jarní závitky
- Celková doba 25 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
3 pl. sójová omáčka
3 čl cukr krupice
3 čl ústřicová omáčka
3 čl sezamový olej
3 čl chilli pasta (nepovinné)
6 list rýžový papír o průměru cca 20 cm
1.5 nasekaná a nakrájená jarní cibulka
24 syrové oloupané krevety
3 pl. neutrální olej
Příslušenství
Parní koš
Příprava
Fáze 1 /10
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /10
V míse smíchejte sójovou omáčku, cukr, ústřicovou omáčku, sezamový olej a chilli.
Fáze 3 /10
Omáčku uložte do lednice.
Fáze 4 /10
Parní koš vyložte pečicím papírem.
Fáze 5 /10
Namočte list rýžového papíru do velké mísy naplněné teplou vodou. Položte jej na čistou utěrku.
Fáze 6 /10
Na spodní část rýžového papíru přidejte trochu cibule, položte 4 krevety v řadě za sebou, aniž by se překrývaly, srolujte ho a přehněte okraje.
Fáze 7 /10
Potřete trochou oleje a vložte do košíku. Stejně postupujte u všech závitků.
Fáze 8 /10
Do mísy nalijte 250 ml vody. Vložte koš na místo.
Fáze 9 /10
Vařte na nízkém stupni páry.
Fáze 10 /10
Závitky opatrně položte na talíř a podávejte s omáčkou.